current views are: 1

27 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση05:50

Ολάντ – Τριερβελέρ: Η γνωριμία, η σχέση και το… au revoir! (Εκτενές Φωτορεπορτάζ)

Σαν αρχηγός κράτους μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να είναι κάπως… αδιάφορος, να μην προχωράει σε τομές και να μην παίρνει σημαντικές αποφάσεις, σαν άνδρας όμως φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα άτακτος! 

Δημοσίευση 05:50’
αρθρο-newpost

Σαν αρχηγός κράτους μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να είναι κάπως… αδιάφορος, να μην προχωράει σε τομές και να μην παίρνει σημαντικές αποφάσεις, σαν άνδρας όμως φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα άτακτος! 

Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Σαν αρχηγός κράτους μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να είναι κάπως… αδιάφορος, να μην προχωράει σε τομές και να μην παίρνει σημαντικές αποφάσεις, σαν άνδρας όμως φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα άτακτος! Ερωτικά μπερδέματα, ζήλιες, ίντριγκες και πάθη χαρακτηρίζουν τις σχέσεις του γάλλου προέδρου, ο οποίος μόλις χώρισε και είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες!

Εδώ και δύο εβδομάδες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω του, με αφορμή την αποκάλυψη της φημολογούμενης… παράνομης σχέσης του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ. Το Σάββατο μάλιστα, με μία λιτή ανακοίνωση, ο σοσιαλιστής πρόεδρος έδωσε τέλος στην «κοινή του ζωή» με τη μέχρι πρότινος επίσημη αγαπημένη του, Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία  μάζεψε τα πράγματα της από τα Ηλύσια Πεδία κι αφού ευχαρίστησε όλο το προσωπικό, αποχώρησε.

Από χθες η πρώην «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας βρίσκεται στην Ινδία, προκειμένου να υποστηρίξει τη μη κυβερνητική οργάνωση Action contre la Faim (ACF) (Δράση κατά της πείνας), ενώ τώρα όλοι περιμένουν την εμφάνισή της στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Ωστόσο η ίδια μπορεί απλώς να παρευρεθεί σε αυτήν και να μην πάρει τον λόγο.

Η (πρώην) γυναίκα του προέδρου

Δυναμική και χαμηλών τόνων, στοιχείο το οποίο πολλοί αμφισβητούν, η Βαλερί Τριερβελέρ σίγουρα διανύει μία από τις πιο άσχημες περιόδους της ζωής της, αφού όχι μόνο έμαθε ότι ο επί χρόνια σύντροφός της την απατά, αλλά αναγκάστηκε να αφήσει το γραφείο και τις ανέσεις της στα Ηλύσια Πεδία. 

Οι πληροφορίες σχετικά με τη ζωή της δεν είναι πολλές. Μεγάλωσε σε μια αστική οικογένεια και έμεινε ορφανή από πατέρα στα 21 της χρόνια, με αποτέλεσμα να ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει οικονομική δυσχέρεια, καθώς η μητέρα της εργαζόταν στον γκισέ μιας πίστας πατινάζ, προκειμένου να ζήσει τα έξι της παιδιά. Αφήνοντας πίσω της το Ανζέ και τα δύσκολα χρόνια, πηγαίνει στο Παρίσι, σπουδάζει πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία, ενώ στη συνέχεια εργάζεται ως πολιτική συντάκτρια σε πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Είναι παντρεμένη δύο φορές, ενώ από τον δεύτερο γάμο της με τον δημοσιογράφο Ντενί Τριερβελέρ έχει αποκτήσει τρεις γιους. 

Όσον αφορά τον Φρανσουά Ολάντ, η σχέση τους μπορεί να άρχισε το 2005, ωστόσο οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1988, όταν η ίδια ήταν πολιτική συντάκτρια του περιοδικού Paris Match. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έρωτας τους χτύπησε την πόρτα, όταν κι οι δύο ζούσαν ακόμη με τους πρώην συντρόφους τους, τον Ντενί Τριερβελέρ και τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, αντίστοιχα.

Παρόλο που χώρισαν από τους συντρόφους τους, ο Φρανσουά και η Βαλερί συνέχισαν να βγαίνουν κρυφά μέχρι τον Οκτώβρη του 2010, όταν ο σοσιαλιστής πρόεδρος θα παραδεχτεί δημόσια ότι πρόκειται για τη «γυναίκα της ζωής του». Έκτοτε η Τριερβελέρ σιγά σιγά άρχισε να «ξεπροβάλει από το σκοτάδι», δίνοντας όλο και περισσότερες συνεντεύξεις και να εκφράζει όλο και συχνότερα την υποστήριξή της στον γάλλο πρόεδρο. Μάλιστα, άφησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην άκρη και απέκτησε το δικό της γραφείο στο στρατηγείο του Ολάντ, απ’ όπου συντόνιζε το πρόγραμμά του.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Τριερβελέρ ανέλαβε δράση, δείχνοντας προς τα έξω ένα άλλο πρόσωπο. Η πρώτη φορά ήταν όταν καταφέρθηκε εναντίον του περιοδικού της, επειδή αυτό κυκλοφόρησε με εξώφυλλο την ίδια και τον Ολάντ, χωρίς να το γνωρίζει. Εκτός αυτού, φήμες αναφέρουν ότι η παραλίγο «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, μόλις είδε το βίντεο της εκστρατείας του Ολάντ, ζήτησε να αφαιρεθούν οι σκηνές στις οποίες απεικονίζεται η Σεγκολέν Ρουαγιάλ!

Πάντως, η Βαλερί βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των πολιτικών αντιπάλων του σοσιαλιστή προέδρου, με αποκορύφωμα το 2007, όταν το επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί, προσπάθησε με κάθε τρόπο να πλήξει την αντίπαλό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Οι άνθρωποι του συντηρητικού υποψηφίου εστίασαν στην ερωτική ζωή του Φρανσουά Ολάντ, ενώ διέρρεαν στον Τύπο στοιχεία που αφορούσαν την «κρυφή ζωή» του.

Αργότερα, κι ενώ ο Ολάντ είχε δημοσιοποιήσει τη σχέση του με την Τριερβελέρ, το περιοδικό L’ Express αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ανοίξει φάκελο στο όνομα της δημοσιογράφου από τα μέσα του 2011 και συνέλεγαν πληροφορίες για το παρελθόν και τη σταδιοδρομία της! Η ίδια βεβαίως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, καταθέτοντας μήνυση «κατά αγνώστου», με τις μυστικές υπηρεσίες να παραδέχονται τελικά την ύπαρξη του φακέλου, υποστηρίζοντας ωστόσο πως επρόκειτο για λάθος.

Οι φήμες όμως έδιναν και έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα η ίδια σε αυτή τη σύντομη θητεία της ως «Πρώτη Κυρία» να μην καταφέρει ποτέ να κερδίσει τους Γάλλους. Στην αρχή ήρθαν οι σκηνές ζηλοτυπίας της Τριερβελέρ απέναντι στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ στη συνέχεια ήρθαν οι αποκαλύψεις στο βιβλίο «Ο Μπελάς» («La Frondeuse»), ότι για ένα διάστημα πριν από περίπου μία δεκαετία διατηρούσε παράλληλα δεσμό και με τον Ολάντ και με τον Πατρίκ Ντεβεντζιάν. Να σημειωθεί εδώ πως εκείνη την εποχή ήταν παντρεμένη ακόμη με τον Ντενί Τριερβελέρ, κάτι που σημαίνει ότι αν αληθεύουν οι φήμες, ήταν με τρεις άνδρες ταυτόχρονα! Το «κερασάκι» στην τούρτα, σύμφωνα με το βιβλίο βέβαια, είναι πως εκείνο το διάστημα τη φλέρταρε και ο Νικολά Σαρκοζί!

Πληθώρα σχολίων προκάλεσαν και οι σπατάλες της, αλλά και η είδηση ότι λίγο μετά την εκλογή Ολάντ ζήτησε να παίρνει αργομισθία ως κριτικός βιβλίων από το περιοδικό «Paris Match», στο οποίο εργαζόταν ως πολιτική συντάκτρια.

Και ήρθε η Γκαγιέ (και το τέλος)

Και ξαφνικά, πριν δύο εβδομάδες το περιοδικό Closer ανοίγει τον «χορό» των αποκαλύψεων γύρω από την ερωτική ζωή του γάλλου προέδρου, δημοσιεύοντας στο εξώφυλλό του φωτογραφίες με τον ίδιο να βγαίνει από το σπίτι της ηθοποιού Ζιλί Γκαγιέ. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο δεν πτοήθηκε από την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η ηθοποιός, το ειδύλλιο φαίνεται ότι διαρκεί δύο χρόνια.Όπως υποστήριζε το δημοσίευμα, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2011 μέσω της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και μάλιστα η Γκαγιέ συστήθηκε στον Ολάντ ως μια από τις ηθοποιούς που υποστήριζαν τη Ρουαγιάλ στην διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειάς της να εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας το 2007.

Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους υπήρξε έλξη ανάμεσά τους, με την σχέση να ατονεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και να αναθερμαίνεται και πάλι στα μέσα του 2013. Μάλιστα το ζευγάρι που δεν μπορούσε να βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία, αποφάσισε να νοικιάσει και το γνωστό από τις φωτογραφίες σπίτι, σε κοντινή απόσταση.

Το πως έμαθε η Τριερβελέρ τη φημολογούμενη σχέση του Ολάντ με τη Γκαγιέ παραμένει μυστήριο, αλλά σύμφωνα με τη Figaro, ο ίδιος ο πρόεδρος την ενημέρωσε πως θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα σε γνωστό περιοδικό. Τη στιγμή εκείνη η 48χρονη Τριερβελέρ ένιωσε «σαν να πέρασε από πάνω της τρένο υψηλής ταχύτητας», όπως αποκάλυψε στο Le Parisien στενή φίλη της πρώην δημοσιογράφου.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η πρώην επίσημη σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα εξάντλησης, όπως ανέφερε επισήμως το προεδρικό Μέγαρο, με νευρικό κλονισμό, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες. Φήμες ανέφεραν ότι η ίδια τα έκανε γυαλιά-καρφιά στα Ηλύσια Πεδία, προκαλώντας ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η Τριερβελέρ νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες και υποβλήθηκε σε θεραπεία μέχρι να επανέλθει πλήρως και να συνέλθει από το «τσουνάμι» των πληροφοριών που δέχτηκε. Για την ιστορία, καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της, ο Ολάντ την επισκέφθηκε μόλις μία φορά.

Η Τριερβελέρ έλαβε μήνυμα συμπαράστασης και από την πρώην «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Μπερναντέτ Σιράκ, η οποία ανέφερε: «Ξέρετε, είναι αρκετά σκληρό». Παράλληλα, η κυρία Σιράκ διευκρίνισε ότι της έστειλε λίγες λέξεις συμπαράστασης, προσθέτοντας «Ελπίζω να είναι απλώς μια στιγμή κόπωσης, συμμετέχω στη θλίψη της, είναι βέβαιο πως όλα θα τακτοποιηθούν πολύ γρήγορα».
 


σχετικα αρθρα