current views are: 1

8 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση13:19

Νέος «εμφύλιος» στη ΝΔ Μπακογιάννη – Γιαννόπουλου για τη Στερεά Ελλάδα

Νέα αυτοδιοικητική κόντρα προέκυψε στη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Δημοσίευση 13:19’
αρθρο-newpost

Νέα αυτοδιοικητική κόντρα προέκυψε στη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Νέα αυτοδιοικητική κόντρα προέκυψε στη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και η Λεωφόρος Συγγρού δεν έχουν προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες που αφορούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, το παράδειγμα Τζιτζικώστα επέλεξε να ακολουθήσει ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο πρώην υπουργός που ενδιαφερόταν από την αρχή για την περιφέρεια που θέλει να διεκδικήσει και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, θεωρεί ότι η οικογένεια Μπακογιάννη τον «πούλησε», καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν υπέρ της υποψηφιότητάς του.

«Δεν αποφάσισα εγώ να κατεβώ απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Η οικογένεια αποφάσισε να κατεβεί απέναντί μου. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Κώστας Μπακογιάννης με δηλώσεις του πριν από μήνες είχαν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γιαννόπουλος στην «Ώρα της Φωκίδας», σημειώνοντας ότι δεν είναι «λαγός» κανενός και ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Μάλιστα αφήνει σκληρές αιχμές για την οικογένεια του νεαρού Δημάρχου Καρπενησίου λέγοντας πως «οι γονείς μου δεν είχαν καμιά σχέση με πολιτικά «τζάκια», ούτε με την ολιγαρχία του πλούτου και των ΜΜΕ. Τη μόνη περιουσία που μου άφησε ο πατέρας μου ήταν μια πλούσια κοινωνική προσφορά, καθώς υπηρετούσε ως γιατρός 40 ολόκληρα χρόνια. Κατεβαίνω στην πολιτική με τις προσωπικές μου περγαμηνές και μια ιστορία που την έχτισα με τις δικές μου δυνάμεις πέτρα – πέτρα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι μόνο με το όνομά τους θα δημιουργήσουν δέος στην κοινωνία, αυτό είναι δικό τους θέμα. Προσωπικά απευθύνομαι στους πολίτες και μόνο σε αυτούς».

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει επίσης, ότι λίγες μέρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ενώ είχε ήδη απευθύνει την πρόσκληση στα μέσα ενημέρωσης, δέχθηκε τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου του ζητήθηκε να μην προχωρήσει στην ανακοίνωση και να περιμένει να ανακοινώσει το κόμμα την υποψηφιότητά του.

«Απάντησα ότι θα ανακοινώσω και τους είπα να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Έκτοτε δεν είχαμε άλλη επικοινωνία», είπε ο κ. Γιαννόπουλος. Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στο LamiaReport, ανέφερε πως τιμά την προσφορά του κ. Γιαννόπουλου και ότι δεν θέλει να προβεί σε οποιοδήποτε χαρακτηρισμό. «Δεν είναι αυτός ο τρόπος που εγώ πολιτεύομαι», σημείωσε ο νυν Δήμαρχος Καρπενησίου.

Σε ερώτηση, γενικά για πισώπλατα μαχαιρώματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση, ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε ότι η πολιτική είναι όντως πολύ βρώμικη, αλλά όπως τόνισε δεν πρόκειται να ακολουθήσει κάποιους σε ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί απλά δεν του ταιριάζει.


σχετικα αρθρα