current views are: 1

21 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση10:14

Κόκκινος συναγερμός για τη γρίπη – Φόβοι πως οι νεκροί θα φτάσουν τους 100

Συνολικά 53 είναι μέχρι σήμερα οι νεκροί από τη γρίπη που σαρώνει στη χώρα μας με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να διπλασιαστεί. 

 

Δημοσίευση 10:14’
αρθρο-newpost

Συνολικά 53 είναι μέχρι σήμερα οι νεκροί από τη γρίπη που σαρώνει στη χώρα μας με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να διπλασιαστεί. 

 

Επιμέλεια: Τιτίκα Ανουσάκη
 
Συνολικά 53 είναι μέχρι σήμερα οι νεκροί από τη γρίπη που σαρώνει στη χώρα μας με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να διπλασιαστεί
 
Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου 18 άνθρωποι. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εισάγονται κάθε μέρα και νέοι ασθενείς θέτοντας τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας κόκκινο συναγερμό.
 
Οι κύριοι λόγοι που στη χώρα μας παρατηρείται τέτοια έξαρση είναι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ακόμα και ανάμεσα σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και η παραμέληση και μη έγκαιρη διάγνωση της γρίπης. 
 
Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν έστω και τώρα όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ενώ επισημαίνουν πως όποιος αντιληφθεί συμπτώματα της γρίπης να επικοινωνήσει αμέσως με τον γιατρό του για να αρχίσει θεραπεία με αντιικά φάρμακα. 
 
Τα συμπτώματα όπως λέει στο newpost.gr  ο κ. Αθανάσιος Τσακρής Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ διαφέρουν από αυτά του κοινού κρυολογήματος καθώς είναι «θορυβώδη»: υψηλός και επίμονος πυρετός, μυοσκελετικοί πόνοι, καταβολή και κατατονία. 
 
Την ίδια ώρα οι επιστήμονες συμβουλεύουν να τηρούνται από τον πληθυσμό οι γενικοί κανόνες υγιεινής όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών ενώ συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται και των συγχρωτισμό. 
 
Ειδική εγκύκλιος με κανόνες υγιεινής και πρόληψης έχει εκδώσει το υπουργείο υγείας για όλους τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας καθώς και τα νηπιαγωγεία. 

σχετικα αρθρα