current views are: 2

7 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση12:52

Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ ο Καρχιμάκης – Tι απαντά ο πρώην υπουργός

Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Δημοσίευση 12:52’
αρθρο-newpost

Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία αυτή προέκυψε έπειτα από αναφορά στελέχους της ΕΥΠ, με τον πρωην υπουργό να δηλώνει αθώος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρχιμάκης κατηγορήθηκε ότι έπαιρνε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των «απόρρητων αναφορών κατάστασης ασφάλειας» αλλά και άλλων εγγράφων που απευθύνονταν αποκλειστικά στον πρωθυπουργό.

Φέρεται επίσης να έχει πείσει έναν άγνωστο υπάλληλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να του παραδίδει έγγραφα που αφορούσαν την ασφάλεια της χώρας και που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατηγορία είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής διαμάχης στην ΕΥΠ, αποδίδει τις συκοφαντικές, όπως είπε, κατηγορίες σε πολιτικά κίνητρα, και για τον λόγο αυτό επικαλείται απόσπασμα από την αναφορά του υπαλλήλου της ΕΥΠ όπου «συγκεκριμένα στελέχη υπέστησαν ανηλεή και άνευ προηγουμένου διωγμό από την κυβέρνηση του ΓΑΠ και τα ανδρείκελα του στο υπουργείο και την ΕΥΠ». 

Σε ό,τι αφορά τα απόρρητα έγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του υποστηρίζει πως έφτασαν ανωνύμως σε φάκελο στο γραφείο του το 2007 και μάλιστα τα χρησιμοποίησε σε επερώτηση στη Βουλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τότε υπουργό Άμυνας.

Καρχιμάκης: Η Δικαιοσύνη θα αναγνωρίσει την αθωότητά μου

Σε δήλωσή του στο newpost.gr, ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει:

«Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπο μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Κυρίως ομως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας. 

Ως εκ τούτου είμαι απολύτως βέβαιος οτι η δικαιοσύνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα απολήξει στην αναγνώριση της αθωότητας μου.

Ασφαλώς δεν κατεβλήθη η εγγύηση του 1.000.000 ευρώ, δεδομένου άλλωστε, ότι δεν το επιτρέπουν τα ίσχνα οικονομικά μου».

ΠΑΣΟΚ: «Θέμα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης»

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το θέμα, τονίζει πως «η δικονομική μεταχείριση που υφίσταται ο Μιχάλης Καρχιμάκης για μια υπόθεση που δεν έχει κανένα οικονομικό αντικείμενο και καμία σχέση με διαχείριση δημόσιου χρήματος είναι πρωτοφανής».

«Τίθεται ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και διαφύλαξης της σοβαρότητας του δημοσίου λόγου καθώς τροφοδοτούνται ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που προσβάλλουν την κοινή λογική» σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη.


σχετικα αρθρα