current views are: 2

27 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση07:00

Tivictim: Άμα η τηλεόραση τα ξέρει όλα και τον Ινδικό ωκεανό στα δάκτυλα τον παίζει…

Τα κλειστά φαρμακεία, να θες γιατρό, να ‘σαι ασφαλισμένος και να μην ξέρεις που να πας. Ποια θα ‘ναι η τιμή του γάλακτος και θα τρώμε οι φτωχοί τα φθηνά ληγμένα;

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Τα κλειστά φαρμακεία, να θες γιατρό, να ‘σαι ασφαλισμένος και να μην ξέρεις που να πας. Ποια θα ‘ναι η τιμή του γάλακτος και θα τρώμε οι φτωχοί τα φθηνά ληγμένα;

Aπό την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Τα κλειστά φαρμακεία, να θες γιατρό, να ‘σαι ασφαλισμένος και να μην ξέρεις που να πας. Ποια θα ‘ναι η τιμή του γάλακτος και θα τρώμε οι φτωχοί τα φθηνά ληγμένα; Ξεπέρασαν τις 7.000 οι αυτοκτονίες στη χώρα. Χωρίς ρεύμα τα σπίτια. Αγέλαστα τα πρόσωπα στους δρόμους. Παραμιλάνε διαβάτες στα πεζοδρόμια. Ρούχα πολυκαιρισμένα. Αυτοκίνητα πριν την διάλυση. Σκυμμένα κεφάλια στο μετρό. Μια σκονισμένη γη και ένας ήλιος, που ακόμα και αυτός μας κάνει «τζα» παίζοντας κρυφτούλι, ποτέ βγαίνει, πότε όχι. Τετραγωνισμένες ασώματες κεφαλές, αποκομμένες σε πλατό, κάτω από τη γη, μακριά από τον κόσμο. Τα ξέρουν όλα. Ειδικά αυτοί που φωνάζουν πιο δυνατά από τους άλλους. Κάποτε, θα έρθει ο λύκος, μικρό μου βοσκόπουλο, στα αλήθεια και κάνεις δε θα σε πιστέψει γιατί φώναζες πως τον βλέπεις καιρό τώρα, δυνατά και για την πλάκα σου. Και πράγματι γρυλίζουν με γερμανική προφορά οι λύκοι. 

Και εμείς, χαμένοι στην χριστιανική μας ενοχή φταίμε γιατί μαζί τα φάγαμε, γιατί πήραμε κάρτες, γιατί νομίζαμε πως θα ‘χουμε πάντα δουλειά, γιατί τους πιστέψαμε και τους ψηφίσαμε, γιατί η Εύα και ο Αδάμ έφαγαν το μήλο, γιατί σαν τις μώρες παρθένες το κόψαμε στον ύπνο και ιδού ο νυμφίος εν τω μέσω της νυκτός και θα ξυπνήσουμε ξυπόλητες, άχρηστες παρθένες, ρακένδυτες στη μέση μιας βιβλικής ερήμου. Φταίμε. Εμείς. Όλοι αυτοί που ουρλιάζουν δυνατά στις τηλεοράσεις, όχι! 

Μας τα ‘λεγαν, ξέρανε, είναι οικονομικά ισχυροί γιατί ΄καναν τα κουμάντα τους, είχαν στον λύχνο τους λάδι, δεν τους αρέσει το μήλο το προπατορικό και προτιμούν τα εσπεριδοειδή. Φταίμε. Και χαυνωμένοι, μέρες τώρα, σαν να μην έχουμε προβλήματα εδώ, σαν να μη μας κυνηγάνε λογαριασμοί και υποθήκες στις μέρες στο μέλλον, ως το τέλος του καιρού μας, σα να μην ετοιμάζονται πολυνομοσχέδια για έκτακτη ψηφοφορία στη Βουλή, σα να μην έχουμε άστεγους, πεινασμένους, πληγωμένους, θλιμμένους διπλανούς, ακούμε αναλύσεις επί αναλύσεων για το χαμένο Boing 777 πάνω απ ότον Ινδικό Ωκεανό! 

Οι βροντόφωνοι, με ύφος Αϊνστάιν μας τα εξηγούν. Διότι τα ξέρουν! Όλα! Δεν πα να ψάχνει η ΝΑSΑ, η CIA, όλες οι μυστικές υπηρεσίες των υπερδυνάμεων, η Μοσάντ -λέμε τώρα, όλη η Κίνα με τα δισεκατομμύρια πειθαρχημένων κατοίκων, οι δορυφόροι οι κοντινοί, οι δορυφόροι οι μακρινοί, οι αμερικανικοί και οι ρωσικοί εμείς εδώ, στα κανάλια, θα αναλύσουμε τι απέγινε το χαμένο Boing, στην τόοοοοοοσο μακρινή Μαλαισία (όχι Μαλαισίνα, καμάρι μου, Μαλαισία λέμε!). Ξέρουμε σαν αστροναύτες σχεδόν τον αέρα και τα κύματα και τα ρεύματα στον πιο μεγάλο, στον τόσο εξωτικό, στον άγνωστό μας Ινδικό Ωκεανό, σαν την μπανιέρα μας γεμάτη με αφρόλουτρο. Ώρες επί ωρών οι αναλύσεις, οι λύσεις, οι απίθανες πιθανολογίες, οι συσχετισμοί, οι απορίες, οι αποδείξεις! Ναι, κατανοούμε! Μυστήριο μεγάλο ένα χαμένο αεροπλάνο με τόσες ψυχές μέσα. Φοβικό; Φυσικά! Ούτε στον εχθρό σου να μη τύχει; Βέβαια! Να γινόταν οι άνθρωποι να γλιτώσουν να μη τους φάει ο μαύρος, άπατος ωκεανός; Μακάρι!  
Να μάθουμε! Να μας εξηγήσουν! Να ασχοληθούν στα κανάλια! Όχι όμως με μονομανία, με πάθος, με παντογνωσία, με εμμονή.

Έχουμε τον πόνο μας, εδώ! Περνάτε με τα τζιπ! Βλέπετε. Έχει πόνο στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στην Νέα Ιωνία, στην Πάτρα, στα χωριά στα Γιάννενα. Έχει και οδύνη και θάνατο και σπαραγμό. Κάντε πως νιάζεσετε, πριν λύσετε και τα μεγάλα μυστήρια των άλλων κρατών. Προσποιηθείτε.


σχετικα αρθρα