current views are: 5

11 Απριλίου 2014
Δημοσίευση10:09

Τα πιο δημοφιλή μέρη για Πάσχα στο εξωτερικό

Με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις ημέρες του Πάσχα αλλά και για λίγο πιο μετά (για τους πιο προνοητικούς), τα φετινά προγράμματα των πιο γνωστών ταξιδιωτικών γραφείων μάς ιντριγκάρουν με ποιοτικές αποδράσεις εντός κι εκτός των τειχών – ιδίως φέτος που το ορθόδοξο Πάσχα γιορτάζεται ταυτόχρονα με το καθολικό.

Δημοσίευση 10:09’
αρθρο-newpost

Με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις ημέρες του Πάσχα αλλά και για λίγο πιο μετά (για τους πιο προνοητικούς), τα φετινά προγράμματα των πιο γνωστών ταξιδιωτικών γραφείων μάς ιντριγκάρουν με ποιοτικές αποδράσεις εντός κι εκτός των τειχών – ιδίως φέτος που το ορθόδοξο Πάσχα γιορτάζεται ταυτόχρονα με το καθολικό.

Με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις ημέρες του Πάσχα αλλά και για λίγο πιο μετά (για τους πιο προνοητικούς), τα φετινά προγράμματα των πιο γνωστών ταξιδιωτικών γραφείων μάς ιντριγκάρουν με ποιοτικές αποδράσεις εντός κι εκτός των τειχών – ιδίως φέτος που το ορθόδοξο Πάσχα γιορτάζεται ταυτόχρονα με το καθολικό.

Στα βάθη της Ανατολίας

Αξιόλογα γεωολογικά και όχι μόνο μνημεία σας περιμένουν στην Καππαδοκία

Μια πενθήμερη αεροπορική εκδρομή αφιερωμένη στα μοναδικά ιστορικά μνημεία αλλά και στις χαρακτηριστικές γεύσεις της Ανατολίας διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο Signature Travel. Την πτήση για Σμύρνη ακολουθεί η πανοραμική περιήγηση στην πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της Τουρκίας, με την αρχαία αγορά, το «βελούδινο φρούριο» Καντιφέκαλε και τα πάμπολλα μπαρ κι εστιατόρια. Η συνέχεια γράφεται στους μόλις τρεις δρόμους του Παμούκαλε, το Ικόνιο με τους περιστρεφόμενους Δερβίσηδες και την Καισάρεια με το περίφημο κάστρο της αλλά και τις μυρωδιές από μαντί και παστουρμά. Εξερευνώντας την Καππαδοκία, θα επισκεφθείτε τις λαξευμένες στο βράχο εκκλησιές στην κοιλάδα ­Γκιόρεμε, το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ και την Άβανο, όπως και την υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή. Επιστροφή στην Αθήνα από Κωνσταντινούπολη μέσω Καισαρείας.

Πάσχα στο Βερολίνο των Βαλκανίων

Στιγμές χαλάρωσης στο φρούριο Καλεμέγκνταν στο Βελιγράδι

Μια πόλη με ιστορία 7.000 ετών ­αλλά και διαχρονικό μήλον της Έριδος για Ρωμαίους, Ούνους, Γότθους, Ούγγρους, Τούρκους και πολλούς άλλους, το κοντινό μας Βελιγράδι βρίσκεται στο επίκεντρο της τετραήμερης αεροπορικής εκδρομής του Mouzenidis Travel. Με τη βοήθεια του ξεναγού θα ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της πόλης, όπως το φρούριο Καλεμέγκνταν στη συμβολή Σάβα και Δούναβη, την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας με το τεράστιο άγαλμα του πρίγκιπα Μιχαήλ πάνω σε άλογο, το μνημείο του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Ίβο Άντριτς και τον περίφημο καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, θα έχετε όμως και αρκετό χρόνο για βόλτες στο δικό σας τέμπο. Ανάσταση θα κάνετε στη σερβική ορθόδοξη μητρόπολη, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μια ολοήμερη εκδρομή στο κουκλίστικο Νόβι Σαντ με το φοβερό κάστρο και την πανέμορφη Παλιά Πόλη αλλά και στον Εθνικό Δρυμό της Φρούσκα Γκόρα, αποκαλούμενο και Άγιο Όρος της Σερβίας εξαιτίας του πλήθους μοναστηριών του.

Μαρόκο το αυτοκρατορικό!

Ένα πέρασμα από τις αγορές σουκ επιβάλλεται για όσους βρεθούν στο Μαρόκο

Ένα επταήμερο αεροπορικό ταξίδι στο γεμάτο εικόνες Μαρόκο προγραμματίζει για το φετινό Πάσχα το Mideast Travel. Πετώντας μέσω Κωνσταντινούπολης, θα υποκύψετε αρχικά στη γοητεία της Καζαμπλάνκα με τις πλατιές δενδροφυτεμένες λεωφόρους κι εν συνεχεία της πρωτεύουσας του Μαρόκου Ραμπάτ και της Φεζ με τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία αλλά και τις παραδοσιακές αγορές σουκ. Στο εντυπωσιακό­ Μαρακές θα περάσετε από τον μιναρέ-σύμβολο της πόλης Κουτουμπία, το παλάτι Ελ Μπαχία και τους κήπους Μαζορέλ λίγο προτού βρεθείτε στην περίφημη πλατεία Τζέμα-ελ-Φνα με τους σαγηνευτές φιδιών, τους νερουλάδες και τους πραματευτάδες, ενώ το απόγευμα ακολουθεί επίσκεψη στην κατάφυτη Κοιλάδα της Ουρίκα. Το ίδιο βράδυ το πρόγραμμα περι­λαμβάνει παραδοσιακό σόου με τοπικούς χορούς στο διάσημο «Chez Ali», ενώ την επομένη όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην προαιρετική εκδρομή στην Εσαουίρα με το παραθαλάσσιο κάστρο, τα ρομαντικά καλντερίμια, τις σκεπαστές στοές και την ψαραγορά με τα φρέσκα ψάρια.

Πάσχα-εμπειρία ζωής στο Ουζμπεκιστάν

Η Μπουχάρα αποτελεί απαραίτητο σταθμό ενός ξεχωριστού ταξιδιού στο Ουζμπεκιστάν

Μας συνηθίζει σε πολύ ιδιαίτερα ταξίδια το Cosmorama και οι λάτρεις των προορισμών έξω από τα συνηθισμένα σίγουρα θα δελεαστούν από αυτό το εννιαήμερο πασχαλινό ταξίδι στο Ουζ­μπεκιστάν. Με επίκεντρο δύο σημαντικές πόλεις, τη Σαμαρκάνδη (με την περίφημη πλατεία­ Ρεγκιστάν και το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ όπου βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου) και την Μπουχάρα (με τα ανάκτορα των εμίρηδων, το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι με τους οκταγωνικούς τρούλους και τόσα άλλα), το ταξίδι ξετυλίγεται πάνω στους δρόμους του μεταξιού αλλά και μνημεία τεράστιας σημασίας του ισλαμικού πολιτισμού. Στη μέση της στέπας η πόλη Χίβα με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τους μιναρέδες είναι ακόμη ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού, το οποίο ολοκληρώνεται στην πρωτεύουσα Τασκένδη, όπου θα δείτε την όπερα, τις πλατείες Κασιμάμ και Ναβόι και το πάρκο Τιμούρ – στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης παραδοσιακό φολκλορικό σόου με βραδινό φαγητό στην Μπουχάρα.

Πράγα best of

Αύρα παραμυθιού έχουν πάντα οι βόλτες στην Πράγα

Ένα τετραήμερο αεροπορικό ταξίδι στις πιο γνωστές γωνιές της Πράγας προτείνει το Air Exelixi Travel. Αμέσως μετά την άφιξή σας θα επιβιβαστείτε στο λεωφορείο και θα επισκεφθείτε μία από τις παλιότερες ιστορικές συνοικίες της πόλης, το «Μικρό μέρος», την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τη γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου. Μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «βασιλικής οδού» θα περπατήσετε μέχρι την πλατεία της Παλιάς­ Πόλης με το δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, ενώ την επομένη σειρά έχει η ξενάγηση στη μοναδική ακρόπολη πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα, όπως και η δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα στον ποταμό Βολτάβα. Την τρίτη ημέρα θα αφήσετε την Πράγα για χάρη της γνωστής λουτρόπολης Κάρλοβι Βάρι, τόπο συνάντησης από το 14ο αιώνα σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, που λάτρευαν να σεργιανίζουν τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα.

Λαμπερή Κυανή Ακτή

Διαχρονικά λαμπερή η Κυανή Ακτή

Πέντε ημέρες πασπαλισμένες από τη διαχρονική χρυσόσκονη της Κυανής Ακτής θα περάσουν όσοι επιλέξουν το αεροπορικό ταξίδι που ετοίμασε το Manessis Travel. Έχοντας ως βάση τις Κάννες, θα ξεκινήσετε τις οργανωμένες περιηγήσεις σας από την πανέμορφη Νίκαια με την Παλιά Πόλη και τις πολύχρωμες αγορές των λουλουδιών, ενώ στο μικροσκοπικό πριγκιπάτο του Μονακό θα ανεβείτε στο βράχο της Παλιάς Πόλης με την υπέροχη θέα και θα επισκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου αλλά και το παλάτι. Η συνέχεια γράφεται στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Σεν Τροπέ και στη Μικρή Βενετία της Κυανής Ακτής, το Πορτ Γκριμό, όπου θα έχετε προσωπικό χρόνο για βαρκάδα ή ένα εκλεκτό γεύμα. Ανάσταση θα κάνετε στην ορθόδοξη μητρόπολη της Νίκαιας, ενώ σε προαιρετική βάση προσφέρονται εκδρομές στην Aix της Προβηγκίας και τη Μασσαλία καθώς και στο Μονακό με το περίφημο καζίνο.