current views are: 1

16 Απριλίου 2014
Δημοσίευση10:26

Μητσοτάκης: Άδικη η σύνδεση της μεταρρύθμισης μόνο με απολύσεις

Ως «άδικη» χαρακτήρισε τη σύνδεση της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο μόνο με τις απολύσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 10:26’
αρθρο-newpost

Ως «άδικη» χαρακτήρισε τη σύνδεση της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο μόνο με τις απολύσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ως «άδικη» χαρακτήρισε τη σύνδεση της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο μόνο με τις απολύσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων του υπουργείου.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «αδικούμαστε ως χώρα από το γεγονός ότι η συζήτηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση περιορίζεται στην κινητικότητα και στις απολύσεις. Ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο που αφορά στις ποιοτικές μεταρρυθμίσεις».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι στη διαπραγμάτευση του υπουργείου με την τρόικα επετεύχθη το ότι δεν θα υπάρχει στο μέλλον ποσοτικός στόχος για απολύσεις, ενώ θα υπάρξει και αποσύνδεση της κινητικότητας με τις απολύσεις. .

Όσον αφορά στο νέο σχέδιο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο ξεκαθάρισε ότι θα είναι «σκληρά αξιοκρατικό» και «θα συνδέει τα προσόντα του υπαλλήλου με τη συγκεκριμένη θέση που πρέπει να καλύψει. Θα το θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση εντός του μήνα.

Η συνέντευξη, στο πλαίσιο του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, θα γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με πρακτικά των συνεντεύξεων, με καταγραφή της συνέντευξης ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια. Δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης στη διαδικασία».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ακόμη, ότι έχει αλλάξει ο τρόπος απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης καθώς το υπουργείο έχει ανοίξει «ένα καινούργιο κεφάλαιο ελέγχου, που αφορά στην παράνομη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, που έγιναν δηλαδή χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ο νόμος έθετε».

Σχετικά με τη Διαύγεια υπογράμμισε ότι «τα κόμματα, στο βαθμό που ενισχύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό σχεδόν κατ’ αποκλειστικό τρόπο, θα έπρεπε να ενταχθούν στη Διαύγεια».

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στο Πόθεν Έσχες των βουλευτών, τόνισε ότι θα πρέπει να παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο «ώστε ο πολίτης να μπορεί να ελέγχει τη διαχρονική εξέλιξη της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών. Δεν είναι κακό να μπαίνει κανείς πλούσιος στην πολιτική, το πρόβλημα είναι να πλουτίζει όσο είναι στην πολιτική».


σχετικα αρθρα