current views are: 2

16 Απριλίου 2014
Δημοσίευση17:05

Μεγάλη απειλή στο Ίντερνετ από το Heartbleed

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ίντερνετ εξαιτίας του διαβόητου κενού ασφαλείας Heartbleed, που οδηγεί σε ένα άνευ προηγουμένου «κύμα» αλλαγής κωδικών.

Δημοσίευση 17:05’
αρθρο-newpost

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ίντερνετ εξαιτίας του διαβόητου κενού ασφαλείας Heartbleed, που οδηγεί σε ένα άνευ προηγουμένου «κύμα» αλλαγής κωδικών.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ίντερνετ εξαιτίας του διαβόητου κενού ασφαλείας Heartbleed, που οδηγεί σε ένα άνευ προηγουμένου «κύμα» αλλαγής κωδικών.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι προσπάθειες να επισκευαστούν τα συστήματα κρυπτογράφησης σε εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες και να «καθαρίσει» το Heartbleed bug απειλούν με σημαντικές αναταραχές και καθυστερήσεις στο Διαδίκτυο, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.

Αρκετές εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας προτρέπουν ήδη τους χρήστες τους να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ειδικά σε υπηρεσίες email, αποθήκευσης αρχείων και e-banking, καθώς το Heartbleed χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες απειλές ασφαλείας στα διαδικτυακά χρονικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκτιμήσεις σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης και τις βλάβες που έχει προκαλέσει το Heartbleed σχεδόν καθημερινά έχουν κλιμακωθεί σημαντικά μετά την ανακάλυψη του περιβόητου bug την περασμένη εβδομάδα. 

Αυτό, που αρχικά φαινόταν σαν μια ενοχλητική και χρονοβόρα διαδικασία που θα αφορούσε μόνο την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης τώρα φαίνεται να είναι ένα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα. Νέες ανακαλύψεις δείχνουν ότι οι έμπειροι χάκερ μπορούν να εκμεταλλευθούν το πρόβλημα για να δημιουργήσουν πλαστές ιστοσελίδες με σκοπό την παραπλάνηση των χρηστών του Ίντερνετ ώστε να παρέχουν προσωπικά δεδομένα.


σχετικα αρθρα