current views are: 1

16 Απριλίου 2014
Δημοσίευση17:48

Tσίπρας: Στατιστικό τέχνασμα το πρωτογενές πλεόνασμα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα ETC χαρακτηρίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα ως «στατιστικό τέχνασμα», κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Δημοσίευση 17:48’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα ETC χαρακτηρίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα ως «στατιστικό τέχνασμα», κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα ETC χαρακτηρίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα ως «στατιστικό τέχνασμα», κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

«Έχουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας (30% γενικά, 60% για τους νέους) και στα τρία εκατομμύρια ανασφάλιστων. «Φέτος, ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη αυξήθηκε σημαντικά, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι αυτό οφείλεται στη δυσκολότερη πρόσβαση στα εμβόλια και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» ανέφερε.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα έκανε λόγο για «στατιστικό τέχνασμα» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «η κυβέρνηση έκανε έναν προϋπολογισμό για να αποδείξει την επιτυχία του προγράμματος της τρόικας. Εάν ήμασταν κυβέρνηση δεν θα μας είχαν αναγνωρίσει πλεόνασμα. Βλέπετε αυτή η πολιτική είναι πολύ-πολύ βρώμικη».

Παράλληλα σημείωσε ότι μπήκαμε στο πρόγραμμα με το χρέος να είναι στο 120% του ΑΕΠ και τώρα 175%.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι όταν γίνει πρωθυπουργός, από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι να καταργήσει τους νόμους που εκπορεύονται από τις συμφωνίες με την τρόικα, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα από 520 σε 750 ευρώ. Αναγνώρισε, πάντως, ότι στην πράξη η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι δύσκολη υπόθεση σημειώνοντας ότι «ο μόνος τρόπος για αύξηση μισθών είναι η μείωση της ανεργίας». 

O Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον σοσιαλισμό. «Φυσικά δεν θα πω: “Αγαπητή Μέρκελ, δώστε μας χρήματα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σοσιαλιστικό νησί στην Ευρώπη”! Αν θέλουμε σοσιαλισμό πρέπει να μπορούμε να σταθούμε πρώτα στα δικά μας πόδια. Όταν είμαστε έτοιμοι. Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, κάτι που θα χρειαστεί τέσσερα έως πέντε χρόνια» .

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως επιθυμία του είναι ένα νέο «Dew Deal», μια λύση όπως αυτή που εφαρμόστηκε στη Γερμανία το 1953.

Για τη Χρυσή Αυγή υπογράμμισε ότι οι «νεοναζί δεν είναι αντισυστημικοί» κάνοντας αναφορά στο βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο.

O ίδιος, αποκάλυψε ότι την ιδέα για την υποψήφιότητά του για την Κομισιόν την είχε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.

Τέλος, δήλωσε δε, ότι μπήκε στην ΚΝΕ το 1989, όταν, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, όταν όλοι έφευγαν.


σχετικα αρθρα