current views are: 2

17 Απριλίου 2014
Δημοσίευση09:30

Απλήρωτοι οδηγοί στη Formula 1

Οι οδηγοί απειλούν με κυρώσεις τις ομάδες που τους έχουν αφήσει απλήρωτους. 

Δημοσίευση 09:30’
αρθρο-newpost

Οι οδηγοί απειλούν με κυρώσεις τις ομάδες που τους έχουν αφήσει απλήρωτους. 

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Οι οδηγοί απειλούν με κυρώσεις τις ομάδες που τους έχουν αφήσει απλήρωτους. 

Το site της Γερμανικής εφημερίδας «Sport Bild» αναφέρει ότι, στο Grand Prix του Bahrain, ο manager του Kimi Raikkonen, Steve Robertson, είχε ένα έντονο φραστικό επεισόδειο και μία όχι και τόσο κομψή συνομιλία στα paddocks με το αφεντικό της ομάδας της Lotus Federico Gastaldi. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαμάχη των δύο ανδρών οφείλεται στο ότι ο Φινλανδός , ο οποίος από φέτος αγωνιζεται με τα χρώματα της Ferrari δεν έχει πάρει ακόμη τα χρήματα που του οφείλει η Αγγλική ομάδα από το 2013. 

Η ίδια αθλητική ιστοσελίδα αναφέρει μάλιστα πως και οι Romain Grosjean , Nico Hulkenberg , Adrian Sutil και Kamui Kobayashi περιμένουν να πάρουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις ομάδες τους. 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή οι πιλότοι έχουν δικαίωμα να μην αγωνιστούν και να… απεργήσουν αν δεν λάβουν τα δεδουλευμένα και αυτό εξασφαλίζεται από ένα έγγραφο που έχουν υπογράψει όλοι οι οδηγοί μέσω της ένωσής τους της Grand Prix Drivers Association. 

Ο Φινλανδός πάντως έχει ένα επιπλέον πρόβλημα αφού μαζί με τον Lewis Hamilton, αρνήθηκαν να υπογράψουν το έγγραφο της ομοσπονδίας τους και τώρα δεν καλύπτονται από αυτήν αν εξαπατηθούν ή τολμήσουν να… απεργήσουν. Έτσι οι managers τους αναλαμβάνουν το ρόλο εισπρακτικής εταιρίας. 

Ο N.Hulkenberg δεν σχολιάσε το δημοσίευμα όμως δήλωσε: «Αυτά που λέμε στις συνεδριάσεις, τα κρατάμε για εμάς». Παραδέχθηκε, ωστόσο , ότι η μη καταβολή μισθών είναι ένα θέμα για τους οδηγούς. 

«Αυτό είναι σωστό» είπε και πρόσθεσε: «Οι ομάδες έχουν επίγνωση της κατάστασης. O οδηγός μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με κάποιον που μπορεί να έχει μικρότερες δυνατότητες, έτσι οι ομάδες μπορούν για να επωφεληθούν από αυτό ».

Ο 26χρονος εξέφρασε επίσης κάποια κατανόηση για την κατάσταση των ομάδων. «Νομίζω πως δεν το κάνουν (να μην πληρώνουν τους οδηγούς ) επίτηδες. Τα χρήματα ίσως να μην φτάνουν για όσα θέλουν να κάνουν. Το άθλημα μας είναι πάρα πολύ ακριβό».


σχετικα αρθρα