current views are: 1

18 Απριλίου 2014
Δημοσίευση16:14

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στη Συρία

Βόμβα εξερράγη σήμερα έξω από ένα τέμενος στην κεντρική πόλη Χομς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Δημοσίευση 16:14’
αρθρο-newpost

Βόμβα εξερράγη σήμερα έξω από ένα τέμενος στην κεντρική πόλη Χομς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Βόμβα εξερράγη σήμερα έξω από ένα τέμενος στην κεντρική πόλη Χομς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

“Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από μια τρομοκρατική βόμβα μπροστά από το τέμενος Μπιλάλ αλ Χάμπσι… καθώς ο κόσμος έφευγε από το τέμενος”, ανέφερε η τηλεόραση. Το τέμενος βρίσκεται σε ένα τμήμα της Χομς που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Οι συριακές αρχές αναφέρονται γενικά στις επιθέσεις από αντάρτες ως “τρομοκρατικές”, όμως δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί ποιος ήταν υπεύθυνος για την έκρηξη. Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen του Λιβάνου, που έχει ρεπόρτερ στη Συρία, μετέδωσε ότι η επρόκειτο για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Εκατοντάδες μαχητές των ανταρτών και πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην παλιά συνοικία της Χομς, περικυκλωμένοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και παραστρατιωτικούς που μάχονται υπέρ του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Χομς, που ο πληθυσμός της αποτελείται από σουνίτες μουσουλμάνους, αλαουίτες και χριστιανούς, υπήρξε το θέατρο των πρώιμων διαδηλώσεων εναντίον του Άσαντ το 2011, οι οποίες, έπειτα από την προσπάθειά του να τις καταστείλει με τη βία, εξελίχθηκαν σε ένοπλη εξέγερση.

Εξάλλου, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, πως ο στρατός «εξόντωσε» αντάρτες στην κεντρική Χομς και πήρε τον έλεγχο κτιρίων στις συνοικίες Μπαμπ Χουντ και Ουάντ αλ-Σάγεχ, τις οποίες διεκδικούν και οι δύο πλευρές.

 


σχετικα αρθρα