current views are: 1

19 Απριλίου 2014
Δημοσίευση08:06

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το 2014 χρονιά οικονομικής σταθερότητας… αλλά με αντιλαϊκά μέτρα

Για χρονιά σχετικής οικονομικής σταθερότητας έκανε λόγο σε συνένετευξή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 08:06’
αρθρο-newpost

Για χρονιά σχετικής οικονομικής σταθερότητας έκανε λόγο σε συνένετευξή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για χρονιά σχετικής οικονομικής σταθερότητας έκανε λόγο σε συνένετευξή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ανέφερε πως «το πραγματικό γεγονός στην οικονομία, είναι ότι το 2014 θα είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, μετά από μια πενταετή -και πλέον- βαθιά οικονομική κρίση. Όμως και αυτή η χρονιά της «στασιμότητας», εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής, αφού θα εξαρτηθεί από πολλούς εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς παράγοντες, όπως τη συνολική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, την όξυνση των μεγάλων αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα ανακοπούν στο ελάχιστο οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει, δεν θα πάψουν να υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, τα μνημόνια διαρκείας, οι κανόνες και οι μηχανισμοί επιτήρησης και εποπτείας από την σφηκοφωλιά της ΕΕ».
 
Σχτικά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετάλλαξή του όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ σε «νέο ΠΑΣΟΚ» είπε πως «στην πολιτική δεν ισχύει το «είσαι ότι δηλώσεις…», ούτε ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά «αριστερός». Τα κόμματα μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, όμως τη διαχωριστική γραμμή, τη βάζει η ίδια η ζωή και δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Από τη μια είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή η λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα στενάζει από την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Κι από την άλλη τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές, ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν οι πολλοί, η ένωσή τους, η ΕΕ. Τα κόμματα λοιπόν -θέλουν δεν θέλουν- χωρίζονται σε κόμματα που υπερασπίζουν την ΕΕ, τα μονοπώλια από τη μια μεριά και στα κόμματα, όπως το ΚΚΕ από την άλλη, που παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με τον λαό στην εξουσία, να κάνει κουμάντο στην οικονομία».
 
Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν το κρύβει, το διαλαλεί, ότι θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις ντιρεκτίβες τους, γι’ αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν. Θέλει να κυβερνήσει με τα μονοπώλια στην εξουσία, γι’ αυτό φλερτάρει άγρια με το ΣΕΒ, προβάλει την καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση, τους «υγιείς» επιχειρηματίες, που θα εφαρμόζουν πιστά τους αντιλαϊκούς νόμους».
 
Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Γ.Μώραλη στον Πειραιά είπε πως «οι προτάσεις και οι θέσεις του για τον Πειραιά, έτσι όπως έχουν εκτεθεί δημόσια μέχρι σήμερα ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται με συνέπεια να διαχειριστεί και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, όπως και άλλοι άλλωστε. Όμως η ανάπτυξη της Ελλάδας ως καπιταλιστικό διαμετακομιστικό κέντρο, όπως προωθείται με βάση το λιμάνι του Πειραιά, δεν θα βελτιώσει πραγματικά τη θέση των εργαζομένων, δεν θα βρουν λύση τα βασανιστικά προβλήματα των ανέργων, του λαού. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Θα μπει ο λαός και η χώρα μας σε επικίνδυνα μονοπάτια, εξαιτίας των μεγάλων ανταγωνισμών και αντιθέσεων».
 


σχετικα αρθρα