current views are: 2

22 Απριλίου 2014
Δημοσίευση07:00

Η μόδα καθορίζει τις πολιτικές επιλογές των κομμάτων!!!

Η κρίση οδήγησε τους ανθρώπους να σκέφτονται πρωτίστως με γνώμονα τις προσωπικές τους ανάγκες.

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Η κρίση οδήγησε τους ανθρώπους να σκέφτονται πρωτίστως με γνώμονα τις προσωπικές τους ανάγκες.

Η κρίση οδήγησε τους ανθρώπους να σκέφτονται πρωτίστως με γνώμονα τις προσωπικές τους ανάγκες. Και όχι άδικα. Οι ιδεολογικές αντιλήψεις που είχαν διαμορφωθεί μέχρι τώρα φαίνεται να περιθωριοποιούνται και ξαφνικά ο εργάτης των ναυπηγείων φωνάζει το ίδιο σύνθημα με τον νοικοκύρη μεσοαστό. 

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πλέον στις διεκδικήσεις ιδεολογικό υπόβαθρο ούτε συγκεκριμένος πολιτικός προσανατολισμός.

Η κοινωνία δεν λειτουργεί πλέον μέσα στα μέχρι τώρα γνωστά όρια. Αυτό εξηγεί το γεγονός της απουσίας του λαού από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΚΚΕ και καμιά φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων το έχουν αντιληφθεί και προτιμούν να ποντάρουν στην μόδα της εποχής. Παράδειγμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.  

Η μόδα επιτάσσει οι ηγεσίες των κομμάτων να διατηρούν επιφυλάξεις στο κάθε τι που μπορεί να επιτυγχάνει η κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου να γίνουν αρεστές στην μάζα. Το αποτέλεσμα είναι να καταγγέλλουν κάθε θετικά ακόμα και την δυνατότητα του κράτους να δώσει έστω και λίγα ευρώ σε κάποιους που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις. 

Η πρακτική αυτή δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ένα ασυνήθιστο αδιέξοδο. Με αποτέλεσμα να τα έχει εντελώς χαμένα και να μην μπορεί να βρει τρόπους να ξεφύγει. Αυτό που μπορεί να καταλάβει ο καθένας σήμερα είναι ότι σιγά-σιγά και μετά τις εκλογές του Μαΐου θα βρεθούμε μπροστά σε νέα πολιτικά δεδομένα. Εν πολλοίς φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε πολυδιάσπαση του ήδη κατακερματισμένου πολιτικού συστήματος. 

Η κατάληξη είναι ότι βρισκόμαστε στο δραματικό δίλημμα να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο πολιτικές. Αυτή που υποστηρίζουν οι φιλελεύθερες- φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και αυτή που με συνέπεια υπηρετεί χρόνια τώρα το ΚΚΕ. Οι ενδιάμεσες λύσεις μάλλον φαίνεται να ναυαγούν στην ίδια τους την ρητορική.