current views are: 1

22 Απριλίου 2014
Δημοσίευση15:16

Θεοδωράκης Vs Χατζηνικολάου: Η συνέντευξη που έγινε «σήριαλ»

Σε μεγάλη κόντρα εξελίσσεται η εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεοπτική εκπομπή του Νϊκου Χατζηνικολάου.

Δημοσίευση 15:16’
αρθρο-newpost

Σε μεγάλη κόντρα εξελίσσεται η εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεοπτική εκπομπή του Νϊκου Χατζηνικολάου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Σε μεγάλη κόντρα εξελίσσεται η εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεοπτική εκπομπή του Νϊκου Χατζηνικολάου.

Το σήριαλ κρατάει μερικές εβδομάδες, από τότε που για πρώτη φορά υπήρξε η πληροφορία της εμφάνισης του αρχηγού του «Ποταμιού» στην εκπομπή «Στον Ενικό».

Η εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη αναβλήθηκε και τότε οργίασαν οι πληροφορίες για διαμάχη μεταξύ των δύο δημοσιογράφων ενώ υπήρξαν και διαρροές για «κόψιμο» στελεχών του «Ποταμιού» από το ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και την εφημερίδα Real News.

Ως αιτία της διαφωνίας είχε προκριθεί η άρνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να απαντήσει σε ερωτήματα το κοινού που ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξενεί σε κάθε του εκπομπή.

Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι τελικά οι δύο άνδρες ήρθαν και πάλι σε συμφωνία και ορίστηκε η συνέντευξη για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Ξαφνικά, σήμερα, ο Νίκος Χατζηνικολάου με ένα tweet «μοιράστηκε» με το κοινό δημοσίευμα των «Τυπολογιών», σύμφωνα με το οποίο «Ακύρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου την εκπομπή με το Σταύρο Θεοδωράκη». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν πως «Ο επικεφαλής του “Ποταμιού” δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση , στην οποία θα απαντούσε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην εκπομπή οι προσκλεκλημένοι αρχηγοί κομμάτων και υπουργοί, εκτός από τις ερωτήσεις του κοινού, καλούνται ως και σήμερα να τοποθετηθούν και στις ερωτήσεις που  κάνουν οι δημοσιογράφοι».

Λίγες ώρες αργότερα το «Ποτάμι» απάντησε με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του:

«Είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».

Όπως διευκρινίζει ο συντάκτης της απάντησης, «εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού».

Η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για το ντιμπέιτ, που διατυπώθηκε το πρωί της Τρίτη στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντέννα, συγκεκριμενοποιείται, με την ίδια ανακοίνωση, ως εξής: δημόσια συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και βέβαια με τον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, είτε όλοι μαζί, είτε με τον καθένα ξεχωριστά. Το «Ποτάμι» δεν θέτει κανέναν όρο, αρκεί οι κανόνες της συζήτησης να τεθούν από δημοσιογράφους και όχι από κόμματα.
 


σχετικα αρθρα