current views are: 4

24 Απριλίου 2014
Δημοσίευση05:05

Κοτόπουλο με παρμεζάνα και πατατούλες στο φούρνο

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 220ο C. Λαδώνουμε το ταψί μας. Κόβουμε τις πατατούλες, τις στρώνουμε στον πάτο του ταψιού και τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Βάζουμε από πάνω διάσπαρτα, τις ντοματούλες.

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 220ο C. Λαδώνουμε το ταψί μας. Κόβουμε τις πατατούλες, τις στρώνουμε στον πάτο του ταψιού και τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Βάζουμε από πάνω διάσπαρτα, τις ντοματούλες.

Υλικά

  • 8 πατάτες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 50γραμμ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • 8 κομμάτια κοτόπουλο με την πετσούλα τους, στήθη και μπουτάκια, χωρίς κόκαλο
  • 250γραμμ. ντοματίνια
  • Δεντρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • Αλατάκι και πιπεράκι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 220ο C. Λαδώνουμε το ταψί μας. Κόβουμε τις πατατούλες, τις στρώνουμε στον πάτο του ταψιού και τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Βάζουμε από πάνω διάσπαρτα, τις ντοματούλες.Στην συνέχεια, τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι το λάδι, το σκόρδο, το αλατάκι, το πιπεράκι, το δεντρολίβανο και τον χυμό του λεμονιού. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι και περιχύνουμε το φαγητό μας.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε, να σινεχίσει να ψήνεται, για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατατούλες και το κοτόπουλο.


σχετικα αρθρα