current views are: 5

30 Μαΐου 2014
Δημοσίευση06:00

Σε είδα να φοράς μπικίνι…

Kαι ναι, είναι γεγονός! Το Καλοκαίρι -επιτέλους- ήρθε! Λένε μάλιστα οι ειδικοί επί των μετεωρολογικών ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο καυτό από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Δημοσίευση 06:00’
αρθρο-newpost

Kαι ναι, είναι γεγονός! Το Καλοκαίρι -επιτέλους- ήρθε! Λένε μάλιστα οι ειδικοί επί των μετεωρολογικών ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο καυτό από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Aπό τη Φανή Πλατσατούρα

Kαι ναι, είναι γεγονός! Το Καλοκαίρι -επιτέλους- ήρθε! Λένε μάλιστα οι ειδικοί επί των μετεωρολογικών ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο καυτό από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η διάθεση ανεβασμένη, όρεξη για δουλειά καμία και το μυαλό συνέχεια προσκολλημένο σε μια μόνο σκέψη: εγώ πότε θα πάω διακοπές…;

Για τους Έλληνες celebrities βέβαια (ναι, ακόμη έτσι αυτοαποκαλούνται) το καλοκαίρι συνιστά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για λίγη διαφήμιση. Ήτοι; Μπάνια στην παραλία με τον φωτογραφικό φακό να καραδοκεί για μερικά φιλήδονα κλικαρίσματα (και ας κυκλοφορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ακόμη με ζακέτα το βράδυ), εξώφυλλα με μικροσκοπικά μπικίνι και χτυπητούς τίτλους του στιλ “Πώς έχασα 13 κιλά σε 3 μόλις μήνες”, πομπώδεις δηλώσεις για καλοκαιρινά σκιρτίματα καρδιάς και γυμνές selfie φωτογραφίες σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή. Τελευταίο παράδειγμα ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία του στα social media, όπου ποζάρει ολόγυμνος στο μπάνιο του ξενοδοχείου του με “ΧΧΧ” στα… επίμαχα. Δεν το λες απλά “απαγορευμένο”, το λες και αντιαισθητικό ως θέαμα…

Κατά τα άλλα, μην φανταστείτε ότι οι φωτογράφοι καραδοκούν έξω από τα σπίτια των Ελλήνων celebrities ή παίρνουν κάθε Κυριακή αμπάριζα όλες τις παραλίες της Αττικής για να τους εντοπίσουν. Δεν υπάρχουν πλέον, ούτε παπαράτσο να καμουφλάρονται για το “αποκλειστικό”, ούτε και stars πρώτης κοπής να απαθανατίσουν. Άντε μέχρι τα Άχλα της Άνδρου να φτάσουν, για να ζουμάρουν στα μπικίνι της ωραίας Ελένης.

Όσο για το ποιοι επισκέφτονται τέλη Μαϊου τις ελληνικές θάλασσες; Μα φυσικά, οι Έλληνες celebrities (και μόνο). Διότι όλοι οι υπόλοιποι φυσιολογικοί άνθρωποι αυτής της χώρας δουλεύουμε όταν ο ήλιος απλώνει τα πλοκάμια του. Ακόμη όμως, και άνεργοι να ήμασταν (το 27,6% των Ελλήνων πολιτών ανήκει ήδη στη συγκεκριμένη κατηγορία) πάλι δεν θα απολαμβάναμε καθιστοί στην αμμουδιά τον ηλιόλουστο καιρό, διότι πού λεφτά για βενζίνη, θέσεις πάρκινγκ και αντιηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας; (για σωσίβιο δεν το συζητώ, μεγαλώσαμε)

Ακόμη όμως, και οι Έλληνες celebrities που κάνουν μακροβούτια Μάη μήνα για να παίξουν δυο φωτογραφίες τους συνοδευόμενες από πρόχειρες λεζάντες στα περιοδικά, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να  βγουν στις ιλουστρασιόν σελίδες χωρίς βασικά μέλη του σώματός τους. Οι… ιέρειες του photoshop στην προσπάθειά τους να κάνουν τους Έλληνες celebrities να φαίνονται αψεγάδιαστοι, κόβουν χέρια – πόδια και ό, τι άλλο ευκαιρήσουν. Τελευταίο θύμα του photoshop ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Εβδομαδιαίο περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες του παρουσιαστή με μαγιό, χωρίς ίχνος κοιλίτσας ή περιττών κιλών. Παρατηρείς τις επεξεργασμένες φωτογραφίες και φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι: “μωρέ μπας και προσθέτει τελικά πολλά παραπάνω κιλά το γυαλί;”

Η επέλαση του μπικίνι μόλις άρχισε… Αντέχετε;

Υ.Γ.: Η συχνή χρήση της άστοχης και πολυκαιρισμένης έκφρασης “Έλληνες celebrities” μέσα στο κείμενο μαρτυρά ότι χρειάζομαι επειγόντως διακοπές…


σχετικα αρθρα