current views are: 1

30 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση13:12

Μητσοτάκης: Αποσυνδεδεμένη η αξιολόγηση από κινητικότητα και απολύσεις

«Όσοι έρχονται και λένε ότι ψάχνουμε για περαιτέρω δεξαμενές για απολύσεις και διαθεσιμότητες λένε ψέματα» τόνισε, μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 13:12’
αρθρο-newpost

«Όσοι έρχονται και λένε ότι ψάχνουμε για περαιτέρω δεξαμενές για απολύσεις και διαθεσιμότητες λένε ψέματα» τόνισε, μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Όσοι έρχονται και λένε ότι ψάχνουμε για περαιτέρω δεξαμενές για απολύσεις και διαθεσιμότητες λένε ψέματα» τόνισε, μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης

O υπουργός είπε, με αφορμή τις αντιδράσεις για τη «συγκριτική αξιολόγηση» ότι «η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από το πρόγραμμα της κινητικότητας- διαθεσιμότητας, τις απολύσεις και φυσικά, τη μείωση του μισθού».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι να αποδοθεί η βαρύνουσα σημασία που θα πρέπει να έχει κάθε σύστημα αξιολόγησης και να αρθούν οι στρεβλώσεις και η απαξίωση του παρόντος συστήματος αξιολόγησης».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων έπαιρνε 9 και 10, κάτι που αναιρούσε τη σημασία και τη λογική της αξιολόγησης και την καθιστούσε ανούσια.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά, υπήρξε μία ουσιαστική επιτάχυνση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, κάτι που αναγνωρίζει και η ΑΔΕΔΥ, για πρώτη φορά ελέγχθηκαν πλαστότητες τίτλων, μετατροπές συμβάσεων».

Για τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, είπε  ότι «για να υπάρχει αξιοκρατία, πρέπει να ξεχωρίσουν οι καλοί από τους λιγότερους καλούς και αυτό μας φέρνει στον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων» προσθέτοντας: 

«Για πρώτη φορά γίνεται “πάντρεμα” προσόντων με τη θέση και όχι τυπική διαδικασία μοριοδότησης, που δεν εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια είναι ο πιο κατάλληλος να καταλάβει συγκεκριμένη θέση ευθύνης με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε νεότερους δημοσίους υπαλλήλους, που μπορούν να διεκδικήσουν θέση ευθύνης».


σχετικα αρθρα