current views are: 5

3 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:04

Συμφώνησαν Τσίπρας – Καμμένος για το δημοψήφισμα

Επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Δημοσίευση 10:04’
αρθρο-newpost

Επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Γράφει η Αγγελική Κιλιντζόγλου 

Επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr οι δύο άνδρες συμφώνησαν στις υπογραφές για το δημοψήφισμα. Ο Πάνος Καμμένος έθεσε το θέμα των 180 βουλευτών αλλά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εν τέλει συμφώνησαν στους 120, ενώ στο τραπέζι έθεσε και το ζήτημα του πετρελαίου. Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συζήτηση που πραγματοποιείται από χθες στο Λονδίνο με τις πετρελαϊκές εταιρείες, την ώρα που εδώ συμβαίνουν όσα συμβαίνουν με το ζήτημα της ΔΕΗ. Όπως είπε ο κ. Καμμένος χωρίς να έχει γίνει ανακήρυξη της ΑΟΖ με τη μέση γραμμή μπορούν και οριοθετούν τα ενεργειακά οικόπεδα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λίγο αργότερα, εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν: 

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά και αργότερα με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο. Συμφώνησαν για την τακτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με το θέμα της μικρής ΔΕΗ.
 
Στις 11:00 υπήρξε επικοινωνία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα.
 
Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ εισάγεται στη Βουλή την ίδια ημέρα που ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και τη Νότιο Κρήτη παίρνοντας ως δεδομένο τη μέση γραμμή με την Ιταλία και τη Λιβύη, δικαιώνοντας τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδώ και τρία χρόνια ενώ όμως ο Πρωθυπουργός δεν προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας και οι πηγές ενέργειας αποτελούν περιουσία των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψουμε να χαριστούν σε χρηματοδότες και δανειστές».

Εντός των επομένων ωρών ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ενώ το απόγευμα πιθανολογείται ότι θα συνομιλήσει και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης –του ΚΚΕ , της ΔΗΜΑΡ , των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς και με τους ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 120 βουλευτών που θα υπογράψουν την πρόταση δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση ή όχι της ΔΕΗ. 


σχετικα αρθρα