current views are: 2

4 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:09

Με «μαχαίρι» κόβει την εκλογολογία των υπουργών ο Σαμαράς

Μια χθεσινή είδηση, μπορεί να πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας αλλά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Δημοσίευση 14:09’
αρθρο-newpost

Μια χθεσινή είδηση, μπορεί να πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας αλλά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μια χθεσινή είδηση, μπορεί να πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας αλλά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Αναφερόμαστε στην είδηση για τις πολύωρες συσκέψεις του Αντώνη Σαμαρά με τις ηγεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Ναυτιλίας για το θέμα της αντιμετώπισης του θέματος των παράνομων μεταναστών και (στη συνέχεια) με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Αντώνης Σαμαράς, βλέποντας ότι πολλοί υπουργοί συνεχίζουν να επιδίδονται στο «άθλημα» της εκλογολογίας, φέρεται αποφασισμένος εκτός από τις συστάσεις (σε υψηλούς τόνους) να ζητήσει άμεσα αποτελέσματα στο κυβερνητικό έργο, με στόχους που θα καθοριστούν σε κοινές συσκέψεις- κάτι σαν… εργασιοθεραπεία ένα πράμα. 

Βλέποντας από μέρες που πάει το πράγμα, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει το πολιτικό στίγμα στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό (Βήμα, 14/6).  Ταυτοχρόνως εμφανίστηκε υπέρμαχος της εξάντλησης της τετραετίας και εξέφρασε την άποψη ότι θεωρεί πιθανότατο να υπάρξει προεδρική πλειοψηφία έως το Μάρτιο του 2015.

Ωστόσο τα φαινόμενα υπουργών οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να ανέλαβαν χαρτοφυλάκια τα οποία κατείχαν ορκισμένοι πολικοί αντίπαλοι και όχι στελέχη του ιδίου κυβερνητικού σχηματισμού, με αντιμνημονιακές κορώνες και δήθεν φιλολαϊκούς σχεδιασμούς, οδήγησαν τον Αντ. Σαμαρά στην απόφαση να σφίξει τα λουριά και- αν χρειαστεί να κόψει την εκλογολογία με το… μαχαίρι.

Στην απόφαση αυτή τον οδήγησε η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση έδινε εικόνα σκάφους χωρίς τιμόνι, ενώ την ίδια στιγμή το έργο που πρέπει να διεκπεραιωθεί από τα υπουργεία καθυστερούσε χαρακτηριστικά. Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί σαφές σήμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση και το κυβερνητικό έργο είναι απαραίτητο να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβές.

Όσο για τα φιλολαϊκά μέτρα, αυτά θα προωθηθούν προγραμματισμένα, κυρίως μέσω του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα καταστεί σαφές ότι οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα το μόνο που μπορούν να επιφέρουν θα είναι το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. 

Με δυο λόγια, το μήνυμα που εκπέμπεται προς τους υπουργούς είναι… σώπασε και κολύμπα. 

 


σχετικα αρθρα