current views are: 1

6 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:26

Νυχτερινό κέντρο της παραλιακής χωρίς άδεια, εστιατόριο στη Γλυφάδα και μαιευτήρας-γυναικολόγος

Όσο εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τόσο βγάζουν λαβράκια οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας. 

Δημοσίευση 15:26’
αρθρο-newpost

Όσο εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τόσο βγάζουν λαβράκια οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας. 

Όσο εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τόσο βγάζουν λαβράκια οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας

Σε εκτεταμένους ελέγχους που διενήργησε,λοιπόν, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα (31-6 έως 6-7-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις και ιατρεία στην Αττική,εντοπίστηκαν σωρεία παραβάσεων. 

Αναλυτικά οι παραβάσεις έχουν ως εξής: 

  • Σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασηςclub στο Ελληνικό, διαπιστώθηκαν α) η μη έκδοση εννέα  αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας 810 ευρώ. Για το λόγο αυτό, συνελήφθησαν, ως διαχειριστές της επιχείρησης, δύο  34χρονοι ημεδαπο. Επιπλέον βρέθηκαν τρεις εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.
  • Σε καφετέρια στα Κάτω Πατήσια, διαπιστώθηκαν α) η μη έκδοση δυο  αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, β) η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, γ) η μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων και δ) λειτουργία του άνευ της προβλεπόμενης αδείας.
  • Σε ταβέρνα στο Κρυονέρι διαπιστώθηκαν α) η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών, β) η μη δήλωση του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, γ) η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού, δ) η απασχόληση δύο ανασφάλιστων υπαλλήλων, κατά παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε αναψυκτήριο στο Γαλάτσι, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού.
  • Σε σνακ-μπαρ στο Γαλάτσι διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.
  • Σε κατάστημα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στο Ολυμπιακό χωριό δεν επεδείχθησαν φορολογικά στοιχεία και έγγραφα νομιμοποίησης του συλλόγου και θα ακολουθήσει περαιτέρω φορολογικός έλεγχος.
  • Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού και δύο  εργαζόμενοι βρέθηκαν να εργάζονται πέραν του δηλωμένου ωραρίου τους, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα βρέθηκε ένας εργαζόμενος να εργάζεται πέραν του δηλωμένου ωραρίου του κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας
  • Τέλος, σε ιατρείο μαιευτήραχειρουργού γυναικολόγου στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις του «Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών» και συγκεκριμένα μη ορθή ενημέρωση του τηρούμενου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.


σχετικα αρθρα