current views are: 4

15 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:56

Ερντογάν: Tρομοκρατία και τυρρανία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Nέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δημοσίευση 15:56’
αρθρο-newpost

Nέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Nέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ασκεί «τρομοκρατία στην περιοχή» με τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει στη Λωρίδα της Γάζας και παρομοίασε με τον Χίτλερ μια ισραηλινή πολιτικό, βουλευτίνα της Κνεσέτ, εξαπολύοντας μια ομοβροντία επικρίσεων που πιθανόν να επιδεινώσουν τις όλο και πιο εύθραυστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Με απόλυτη περιφρόνηση για το διεθνές δίκαιο, το Ισραήλ συνεχίζει να τρομοκρατεί την περιοχή και καμία χώρα δεν του λέει να σταματήσει» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην οποία τόνισε:

«Καμία τυραννία δεν είναι αιώνια, αργά ή γρήγορα κάθε τύραννος πρέπει να πληρώσει το τίμημα. Αυτή η τυραννία δεν θα συνεχίσει να μη δίνει λόγο».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως και την ισραηλινή βουλευτή Αγιελέτ Σακέντ του υπερεθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία. «Μια Ισραηλινή είπε ότι οι Παλαιστίνιες μητέρες πρέπει επίσης να σκοτώνονται. Και αυτή είναι μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτής της νοοτροπίας και του Χίτλερ», ρώτησε ρητορικά ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα ήταν κατά το παρελθόν από τους στενότερους στρατηγικούς συμμάχους του Ισραήλ στην περιοχή, αλλά ο Ερντογάν ασκεί εδώ και καιρό σφοδρή κριτική προς το Τελ Αβίβ για την πολιτική του απέναντι στους Παλαιστινίους ειδικά τα τελευταία χρόνια.


σχετικα αρθρα