current views are: 2

16 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση17:13

Με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης εμφανιζόταν ο Μαζιώτης- Είχε αγοράσει ΙΧ για ληστεία

Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννημένος το ’77 ήταν η ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης τον τελευταίο καιρό στο κέντρο της Αθήνας. 

Δημοσίευση 17:13’
αρθρο-newpost

Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννημένος το ’77 ήταν η ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης τον τελευταίο καιρό στο κέντρο της Αθήνας. 

«Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννημένος το ’77» ανέγραφε η πλαστή ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης τον τελευταίο καιρό στο κέντρο της Αθήνας. 

Από την μέχρι στιγμή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι αγοράστηκε αυτοκίνητο Hyundai Accent, με πινακίδα «ΥΗΤ 2959» για το οποίο υπάρχει μαρτυρία μοιάζει με αυτοκίνητο κατά τη ληστεία της Κλειτορίας. Το αυτοκίνητο το αγόρασε ο Μαζιώτης και το κυκλοφορούσε με τα στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Η Αντιτρομοκρατική «οργώνει» την Αττική για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εστιάζουν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Μαραθώνας, τα βόρεια προάστεια, αλλά και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές.

Αποκαλυπτικές ήταν ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. «O Μαζιώτης βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Στην Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης ήταν η πρώτη επαφή με των αστυνομικών με τον Μαζιώτη» διευκρίνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Τσακνάκης.

Όπως εξήγησε, «στην θέα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μια φόρα έτρεξε προς την πλατεία Μοναστηρακίου. Ο Μαζιώτης πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομκών και εναντίον πολιτών. Ο ίδιος ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως και εκεί όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται έστρεψε το όπλο εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές.

Οι σφαίρες έπληξαν έναν ειδικό φρουρό που πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του και ο οποίος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία για το παρεμπόριο στην επιχείρηση “Θησέας”. Τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη. 

Στη συνέχεια ο τρομοκράτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό. Μετά την χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται φρουρούμενος. Παράλληλα, προκύπτει συμμετοχή του σε ληστεία στα Μέθανα, εκεί βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα το οποίο συνάδει με γενετικό υλικό που βρέθηκε στην ληστεία της τράπεζας στην Κλειτορία. 

Ο γενετικός τύπος του Μαζιώτη ταυτίζεται σε πλήθος προσωπικών αντικειμένων, που βρέθηκαν στην πατρική του κατοικία κατά την αρχική του σύλληψη τον Απρίλιο του 2010».

Ο αρχηγός έκανε έκκληση στους πολίτες, όποιος γνωρίζει κάτι για την ταυτότητα, (η οποία θεωρείται πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση κάποιων σπιτιών ή άλλων χώρων), ή για το παραπάνω αυτοκίνητο, να επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 1014 και 10414.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταζητούμενου, απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες:

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για το Σώμα που υπηρετούμε. Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό και την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των συναδέλφων μας, που εντόπισαν και συνέλαβαν τον Μαζιώτη, σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία, αντικατοπτρίζει και αντανακλά τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλετε καθημερινά, όλοι οι αστυνομικοί, σε κάθε σημείο της Πατρίδας μας.
 
Η δική σας παρουσία, το δικό σας έργο δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο. Ως Αρχηγός του Σώματος σας συγχαίρω και σας καλώ να συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια. Με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αυταπάρνηση, πιστοί στον όρκο μας και με γνώμονα τις αξίες και τα ιδανικά που εκπροσωπεί η Ελληνική Αστυνομία».


σχετικα αρθρα