current views are: 1

16 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση21:38

Ε.Ε. και ΗΠΑ ενισχύουν τις κυρώσεις στη Ρωσία

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στη Μόσχα Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία.

 

Δημοσίευση 21:38’
αρθρο-newpost

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στη Μόσχα Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία.

 

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στη Μόσχα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους εναντίον της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να παγώσουν τα προγράμματα που έχουν αναλάβει στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (ΕΤΑΑ), σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν τις κυρώσεις τους, περιλαμβάνοντας σε αυτές τον ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Rosneft, αλλά και τον αναπληρωτή πρόεδρο της Δούμας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, βάσει των νεών κυρώσεων παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της Rosneft, ενώ οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να έχουν συναλλαγές με τον ρωσικό όμιλό.

Η Ουάσινγκτον περιέλαβε επίσης στις κυρώσεις της την Gazprombank, την τράπεζα του ρωσικού ομίλου φυσικού αερίου Gazprom, τις αυτονομιστικές αρχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τον αναπληρωτή πρόεδρο της ρωσικής Δούμας, τον υπουργό Κριμαϊκών Υποθέσεων, τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (FSB) και έναν σύμβουλο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διακινδυνεύσουν ένα μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν την ικανότητα να επεκτείνουν περαιτέρω το εύρος των κυρώσεών τους και να διευρύνουν τον κατάλογο των Ρώσων που πλήττονται από αυτές, αν το απαιτήσει η κατάσταση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της Μόσχας…


σχετικα αρθρα