current views are: 1

21 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση05:00

Το Κελάρι

Έχουμε διαβάσει πολλά κείμενα για μαγαζιά που μπορεί να σου λένε ότι η κουζίνα είναι παραδοσιακή με μοντέρνες πινελιές και όλα εκείνα τα κλασσικά. Ε, για το Κελάρι στον Πειραιά, το νέο στέκι των ταβερνόφιλων-μεζεδοπωλείων, αυτό ισχύει μέχρι κεραίας.

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Έχουμε διαβάσει πολλά κείμενα για μαγαζιά που μπορεί να σου λένε ότι η κουζίνα είναι παραδοσιακή με μοντέρνες πινελιές και όλα εκείνα τα κλασσικά. Ε, για το Κελάρι στον Πειραιά, το νέο στέκι των ταβερνόφιλων-μεζεδοπωλείων, αυτό ισχύει μέχρι κεραίας.

Έχουμε διαβάσει πολλά κείμενα για μαγαζιά που μπορεί να σου λένε ότι η κουζίνα είναι παραδοσιακή με μοντέρνες πινελιές και όλα εκείνα τα κλασσικά. Ε, για το Κελάρι στον Πειραιά, το νέο στέκι των ταβερνόφιλων-μεζεδοπωλείων, αυτό ισχύει μέχρι κεραίας.

Για την ακρίβεια τείνουμε να χαρακτηρίζουμε ως μοντέρνο αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει. Γι΄αυτό το Κελάρι είναι ένα μεζεδοπωλείο με παραδοσιακή κουζίνα και ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ πινελιές. Δηλαδή δες το παρακάτω πιάτο που είναι πατάτες κομμένες σε κύβους και τηγανισμένες, όχι προκατ, εκείνη τη στιγμή, κι από πάνω ένα παχύρρευστο στρώμα από κατσικίσιο τυρί. Το οποίο κυριαρχεί τόσο, ώστε στην αρχή νομίζαμε ότι τρώγαμε τυροκροκέτες. Αν είσαι φίλος του τυριού αυτό θα γίνει το στανταράκι σου. Θα είναι το «φέρε αυτό μαζί με το κρασί και μετά ένα κατάλογο να παραγγείλω» πιάτο σου.

Για να μην αναφερθούμε στην σαλάτα με μαστέλο, αποξηραμένα σύκα και λάχανο-μαρούλι του, με το χιώτικο μαστέλο να είναι τσιχλωτό τόσο όσο για να σου αφήνει το αποτύπωμα του στον ουρανίσκο σου.

Και πάμε στα κρεατικά του. Τι να πεις και τι να πρωτοεκθειάσεις. Εμείς δοκιμάσαμε τηγανιά κοτόπουλο με σουσάμι και μέλι, τηγανιά ψαρονέφρι, αλλά αν έπρεπε να δώσουμε το 10αρι μας κάπου τότε αυτό θα πήγαινε στο λουκάνικο Λευκάδας και το κεμπάπ του. Κεμπάπ μπορείς να βρεις παντού, αλλά κεμπάπ Κελάρι υπάρχουν άλλα 3-4 μέρη σε όλη την Αθήνα. Εμείς ξέρουμε μόνο αυτό και στο συστήνουμε.

Προηγουμένως είπαμε για το 10αρι μας. Το 12αρι μας το αφήσαμε για το νέο πιάτο του που θα μπει στο καλοκαιρινό μενού του και είναι το πουγκί με μοσχάρι και σος γιαουρτιού με ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια.

Για ένα μαγαζί που έχει μόλις 6 μήνες ζωής είναι μεγάλη υπόθεση να προσφέρει τέτοια ποιότητα σε εκτέλεση φαγητό και να έχει ήδη φανατικούς θαυμαστές.

Άλλωστε δεν είναι δυνατόν μαγαζί που έχει το όνομα Κελάρι και μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες κρασιού να μην είναι το σιγουράκι της γεύσης και το μέρος που ξέρεις ότι το στομάχι σου θα ικανοποιηθεί υπέρ το δέον. Είπαμε, τρως δεν τρως μετά το Κελάρι ο έρωτας θα περνάει για σένα πάντα από το στομάχι!

Αχιλλέως 7-9, Κερατσίνι, 2104005898


σχετικα αρθρα