current views are: 9

20 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση09:26

Ελληνικοί παράδεισοι για όσους επιθυμούν ελεύθερο κάμπινγκ

Το λέει και η λέξη. Το ελεύθερο κάμπινγκ ισοδυναμεί με το αίσθημα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της απόλυτης επαφής με τη Φύση.

Δημοσίευση 09:26’
αρθρο-newpost

Το λέει και η λέξη. Το ελεύθερο κάμπινγκ ισοδυναμεί με το αίσθημα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της απόλυτης επαφής με τη Φύση.

Το λέει και η λέξη. Το ελεύθερο κάμπινγκ ισοδυναμεί με το αίσθημα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της απόλυτης επαφής με τη Φύση.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς το ελεύθερο κάμπινγκ καθώς είναι μια επιλογή που έχει χαμηλό κόστος και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Η προστασία του φυσικού χώρου οφείλει φυσικά να είναι βασική προτεραιότητα όσων επιλέξουν την ελεύθερη κατασκήνωση σε διάφορα σημεία της Ελλάδος. Όσο για τα μέρη που μπορεί κανείς να… στήσει τον φυσικό του παράδεισο; Οι επιλογές είναι πολλές και προ πολλού τσεκαρισμένες.

Μικρές Κυκλάδες

Ψιλή Άμμος, Αμοργός: Η Ψιλή Άμμος της Αμοργού είναι η μοναδική παραλία του νησιού για ελεύθερο κάμπινγκ. Την προσεγγίζετε είτε ακολουθώντας το μονοπάτι από την Λεβρωσσό, είτε με καραβάκι από την Αιγιάλη.

Κάτω Κουφονήσι: Στο Κάτω Κουφονήσι, σε αντίθεση με το Άνω που τσιμεντώθηκε, θα έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς μόνιμους κατοίκους, χωρίς ανέσεις. Όμως η θάλασσα με τα τροπικά νερά και τα αστέρια το βράδυ θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.

Ηρακλειά: Ελεύθερο κάμπινγκ στην όμορφη Ηρακλεία γίνεται στην αμμουδερή παραλία “Λιβάδι”. Μοναδικό της μειονέκτημα ότι είναι βορινή.

Δωδεκάνησα

Τήλος, Έριστος: Η τοπική κοινότητα της Πήλου έχει δείξει επανειλημμένως ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία ιδεών και πρακτικών. Επέτρεψε πρώτη τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και υποστηρίζει την ελεύθερη κατασκήνωση. Πού θα στήσετε; Στην Έριστο και στην Πλάκα.

Νίσυρος, Παχιά Άμμος: Μεγάλη και πλατιά παραλία με μαύρη άμμο, λόγω της λάβας του ηφαιστείου. Πίσω από τους αμμόλοφους, υπάρχει ένα υπέροχο λιβάδι που τα καλοκαίρια μετατρέπεται σε μικρή πολιτεία για τους κατασκηνωτές.

Μαράθι: Το Μαράθι είναι ένα νησάκι κοντά στους Λειψούς όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, αυτοκίνητα και φασαρία. Μόνο μερικές ταβέρνες και υπέροχα νερά.

Κρήτη

Γαύδος: Η Γαύδος στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, απέναντι από την Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ. Κατασκηνωτές επισκέπτονταν και το Γαϊδουρονήσι απέναντι από την Ιεράπετρα, αλλά οι Αρχές δεν το επιτρέπουν πλέον.

Κρήτη: Σούγια Χανίων, Ελαφονήσι, Πρέβελη και Άγιος Παύλος Ρεθύμνης είναι μερικές από τις απίστευτες παραλίες στα νότια παράλια της Κρήτης που βρέχονται από τα ζεστά νερά του Λιβυκού και σας καλούν να τις απολαύσετε.

Ηπειρωτική Ελλάδα και κοντινές στην Αθήνα

Πήλιο: Λίγες παραλίες του Πηλίου έχουν μείνει κρυφές από τον “πολιτισμό”. Οι περισσότερες είναι κάτω από τη Ζαγορά. Η πιο γνωστή είναι η Ανάληψη και θα τη βρείτε, ακολουθώντας το μονοπάτι βόρεια της Ζαγοράς. Στην ίδια ακτίνα σύμφωνα με το euconews.gr είναι και η Παρίσαινα. Υπάρχει επίσης και η Μελανή, μια μεγάλη αιγαιοπελαγίτικη παραλία στο νότιο Πήλιο, κοντά στην Αργαλαστή.

Αγκίστρι: Ένας από τους πιο όμορφους κοντινούς (από την Αθήνα) προορισμούς μόλις μιάμιση ώρα από τον Πειραιά. Καθαρή θάλασσα και στήσιμο σκηνής μέσα στο πευκοδάσος ανάμεσα στις παραλίες της Σκληρής και της Χαλικιάδας. Ωραίο σημείο είναι και η Δραγονέρα.

Εύβοια, Χιλιαδού: Η πιο γνωστή παραλία της Εύβοιας για ελεύθερη κατασκήνωση. Συνδυάζει το καταπράσινο δάσος με τα βαθυγάλαζα νερά. Σημειώστε βέβαια ότι στην Εύβοια υπάρχει πλήθος παρθένων παραλιών για ελεύθερο κάμπινγκ, οι οποίες είναι δύσκολες στην πρόσβαση και γίνονται γνωστές από στόμα σε στόμα για ευνόητους λόγους.

Δυτικές ακτές Πελοποννήσου: Ελιά και Καϊάφας στην Ηλεία, Βασιλίτσι, Χρυσή Ακτή και οι μικροί κολπίσκοι γύρω από το Πετροχώρι στην Μεσσηνία είναι ορισμένες από τις δεκάδες αμμουδερές παραλίες, στις οποίες μπορείτε να στήσετε στη δυτική Πελοπόννησο.

Καλές διακοπές!!!


σχετικα αρθρα