current views are: 1

22 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση04:51

«Φως» στην κατάρριψη του Boeing δίνουν τα μαύρα κουτιά – Δόθηκαν στις μαλαισιανές αρχές

Στα χέρια των μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing.  

Δημοσίευση 04:51’
αρθρο-newpost

Στα χέρια των μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing.  

Στα χέρια των μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing.  

Η παράδοση έγινε στην πόλη του Ντόνετσκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. «Εδώ είναι, τα μαύρα κουτιά», είπε ο Μποροντάι εβρισκόμενος σε ένα δωμάτιο γεμάτο με δημοσιογράφους στην έδρα της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. 

Κατά την παράδοση και οι δύο πλευρές υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης ενώ όπως είπε ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, που παρέλαβε τα ευρήματα τα δύο μαύρα κουτιά ήταν «σε καλή κατάσταση». 

Ταυτόχρονα οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να διευκολυνθεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του Μπόινγκ. 

Ρωσία: Η έρευνα να γίνει από τη διεθνή κοινότητα και όχι από την Ουκρανία

Η Ρωσία ζήτησε η έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών να διεξαχθεί και να καθοδηγηθεί από την «διεθνή κοινότητα» και όχι από την Ουκρανία, όπως είπε η πρέσβειρα της χώρας στη Μαλαισία. «Η κατάσταση είναι μοναδική η περιοχή είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι ευέλικτη σε αυτό και να ενεργεί κατά τρόπο αποδεκτό από όλες τις πλευρές» είπε η πρέσβειρα της Ρωσίας στη Μαλαισία, Λιουντμίλα Βορομπγιέβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

«Η Ρωσία έχει ζητήσει να διεξαχθεί δίκαιη, συνολική και πλήρης έρευνα υπό την εποπτεία του ICAO», ανέφερε ακόμη η Βορομπγιέβα. Ο ICAO είναι ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών.

«Έχουμε ήδη απευθύνει έκκληση για τη διενέργεια έρευνας που να γίνει υπό την εποπτεία του ICAO. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι αντάρτες, όπως καταλαβαίνουμε, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Κιέβου», δήλωσε επίσης η ρωσίδα διπλωμάτης. «Γι ‘αυτό ήταν απρόθυμοι να παραδώσουν όλα τα στοιχεία όπως τα μαύρα κουτιά στην ουκρανική πλευρά, επειδή φοβούνται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία θα αλλοιωθούν». 

Πεκίνο: Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι ο οποίος δήλωσε ότι το Πεκίνο καλωσορίζει την πρόσφατη έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, απαιτώντας οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. 

Ο Γουάνγκ ζήτησε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας να μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έρευνα για τις συνθήκες της κατάρριψης του μοιραίου Μπόινγκ και ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί πλήρης πρόσβαση στον τόπο της συντριβής στους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας. «Καλέσαμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε κατάπαυση του πυρός όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχουν διάλογο και διαβουλεύσεις, ώστε να αναζητήσουν μια συνολική, διαρκή και ισορροπημένη πολιτική λύση στην Ουκρανία» αναφέρει η δήλωση του κινέζου υπουργού Εξωτερικών. 


σχετικα αρθρα