current views are: 2

22 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση11:19

New York Times: Υπερηχητικός πύραυλος κατέρριψε το Boeing

Οι New York Times αναφέρουν πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από υπερηχητικό πύραυλο.

Δημοσίευση 11:19’
αρθρο-newpost

Οι New York Times αναφέρουν πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από υπερηχητικό πύραυλο.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα αναμένει τα αποτελέσματα της αποκωδικοποίησης των «μαύρων κουτιών» του μαλαισιανού Boeing, οι New York Times αναφέρουν πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από υπερηχητικό πύραυλο.

Το δημοσίευμα επικαλείται εμπειρογνώμονες που μελέτησαν τα σημάδια, που φέρουν συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία εντοπίστηκαν από δύο δημοσιογράφους της αμερικανικής εφημερίδας.

Οι ειδικοί μελετώντας τις φωτογραφίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατάρριψη του Boeing με τους 298 επιβαίνοντες οφείλεται σε υπερηχητικό πύραυλο.

Τα συντρίμμια που φέρουν τα αποτυπώματα του υπερηχητικού πυραύλου εντοπίστηκαν αρκετά μακριά από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.

Οι τρύπες που είναι ορατές στα συντρίμμια παραπέμπουν σε υψηλής ταχύτητας βλήμα, το οποίο πιθανότατα εκτοξεύτηκε από πύραυλο εδάφους- αέρος,θεωρία που στηρίξουν εξαρχής οι Αμερικανοί.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο υπερηχητικός πύραυλος εξερράγη σε κοντινή απόσταση από το αεροσκάφος,όπως προκύπτει από την ανάλυση των φωτογραφιών που προσκόμισαν οι δημοσιογράφοι στους ειδικούς. 

Οι ζημιές στην εξωτερική επιφάνεια του αεροσκάφους ταιριάζουν με το αποτύπωμα που αφήνει ένας πύραυλος εδάφους- αέρος,τύπου “SA-11”, γνωστός ως «Buk» στη Ρωσία ,τον οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί «υπ’ αριθμόν ένα» ύποπτο για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι όπλα κρούσης και όχι αντιαεροπορικά ή αντιπυραυλικά.Το πλεονέκτημά τους συνίσταται κυρίως στην ταχύτητά τους.


σχετικα αρθρα