current views are: 1

22 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση18:01

«Παγώνουν» αμερικανικές και ευρωπαϊκές πτήσεις προς το Τέλ Αβίβ

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι ισραηλινές επιθέσεις προς τη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να αυξάνεται δραματικά.

Δημοσίευση 18:01’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι ισραηλινές επιθέσεις προς τη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να αυξάνεται δραματικά.

Στον «πάγο» μπαίνουν, τουλάχιστον προς το παρόν οι πτήσεις αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών προς το Τελ Αβίβ, εξαιτίας της κρίσης στη Γάζα και των κινδύνων που ελλοχεύουν στην περιοχή.

Οι αμερικανικές πτήσεις, για λόγους ασφαλείας ματαιώνονται για τουλάχιστον 24 ώρες με ευρωπαϊκές εταιρείες (ΚLM, Lufthansa, Air France, Brussels Airlines) να αποφασίζουν το ίδιο.

Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι και οι εταιρείες EasyJet και Air Canada ακύρωσαν τις πτήσεις τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το διεθνές αεροδρόμιο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εκδόσει μια «θερμή σύσταση» προς τις ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών να αποφεύγουν το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας (EASA) σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι πρόκειται να εκδοθεί μέχρι αύριο μια ανακοίνωση που θα συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος» για ακύρωση των πτήσεων, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μεταφέροντας τις δηλώσεις του.

«Ο υπουργός Ισραέλ Κατζ κάλεσε απόψε τις αμερικανικές εταιρείες για να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας, ούτε για τα αεροσκάφη ούτε για τους επιβάτες, κατά την απογείωση ή την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν», είπε ο εκπρόσωπος.

Χτυπήθηκε σχολείο του ΟΗΕ με πρόσφυγες

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι ισραηλινές επιθέσεις προς τη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να αυξάνεται δραματικά.

Ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι, άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες, επλήγη σήμερα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ανακοίνωσε η Υπηρεσία για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων του ΟΗΕ (UNRWA).

Ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας ανάφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μία ομάδα του ΟΗΕ ήταν μέσα στο σχολείο που βρίσκεται στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μαγκάζι (κεντρικά) όταν τα πυρά που εξαπέλυσαν άρματα μάχης έπληξαν το κτίριο.

Νωρίτερα, ο Οργανισμος Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι «οι άμαχοι δεν έχουν μέρος να κρυφτούν για να γλιτώσουν από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και τα παιδιά είναι αυτά που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα».

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, 15η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 593 τον συνολικό αριθμό των νεκρών.


σχετικα αρθρα