current views are: 5

22 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:41

Γιαουρτογλυκό με τηγανιτές μπανάνες, γλυκό αλλά χωρίς ζάχαρη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε πασπαλίσει πιο πριν με την κανέλα, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά για να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Δημοσίευση 20:41’
αρθρο-newpost

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε πασπαλίσει πιο πριν με την κανέλα, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά για να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Yλικά 

  • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες διαγώνιες
  • 4-5 κουταλιές γιαούρτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε πασπαλίσει πιο πριν με την κανέλα, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά για να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι προσθέτουμε μερικά από τα κομμάτια μπανάνας στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό μας σε ένα μπολ παγωτού με τα κομμάτια μπανάνας που έχουμε κρατήσει και επιπλέον κανέλα, μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως αλλά μπορούμε και να το φυλάξουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας το με ζελατίνα.


σχετικα αρθρα