current views are: 1

23 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:50

Κριμαία και Σότσι θέλουν να γίνουν… Λας Βέγκας

Η ρουλέτα θα… γυρίζει και στη χερσόνησο της Κριμαίας και το Σότσι.

Δημοσίευση 20:50’
αρθρο-newpost

Η ρουλέτα θα… γυρίζει και στη χερσόνησο της Κριμαίας και το Σότσι.

Η ρουλέτα θα… γυρίζει και στη χερσόνησο της Κριμαίας και το Σότσι, πόλη όπου διοργανώθηκαν φέτος οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σύμφωνα με νόμο τον οποίο επικύρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με στόχο να στηρίξει τη ρωσική οικονομία οι περιοχές μπορούν στο εξής να φιλοξενούν καζίνο και τυχερά παιχνίδια.

Η Μόσχα ελπίζει ότι με το μέτρο αυτό η Κριμαία, η χερσόνησος που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο στη Ρωσία από την Ουκρανία και όπου το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και επενδυτές.

Όσο για τις προβλέψεις του Κρεμλίνου; Τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να αυξήσουν τα έσοδα της χερσονήσου κατά 25 δισεκατομμύρια ρούβλια ή 527 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας επικαλούμενο εκτιμήσεις ειδικών.

Η ένταξη του Σότσι στην ήδη υπάρχουσα ζώνη τυχερών παιχνιδιών του Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία, έχει ως στόχο να αυξηθεί η κερδοφορία των εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού αυτές στοίχισαν περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο ρώσος πρόεδρος η ζώνη παιχνιδιών έχει όλες τις πιθανότητες να αποκτήσει διεθνές κύρος και να καταφέρει να ανταγωνιστεί περιοχές όπως το Μακάο, το Μονακό ή το Λας Βέγκας.


σχετικα αρθρα