current views are: 10

28 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση04:55

Μπακαλιάρος πλακί(video)

Βάλτε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό μια ημέρα πριν για να φύγει το αλάτι του. Αλλάξτε το νερό 3-4 φορές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

Δημοσίευση 04:55’

Βάλτε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό μια ημέρα πριν για να φύγει το αλάτι του. Αλλάξτε το νερό 3-4 φορές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

Υλικά

  • 1200g μπακαλιάρος παστός κομμένος σε χοντρά κομμάτια
  • 300g ντομάτες ολόκληρες σε βάζο
  • 100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 100ml τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 500g πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 1L νερό
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

Βάλτε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό μια ημέρα πριν για να φύγει το αλάτι του. Αλλάξτε το νερό 3-4 φορές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πριν το μαγείρεμα στραγγίστε τον καλά.

Βάλτε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξτε τις πατάτες να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε την ντομάτα και τον μπακαλιάρο.

Σβήστε με το τσίπουρο και αφήστε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Προσθέστε το νερό και σκεπάστε με καπάκι. Αφήστε το περίπου 20 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10.

Σερβίρετε το φαγητό σε βαθύ πιάτο.


σχετικα αρθρα