current views are: 1

24 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση08:07

«Η ΔΕΗ γνώριζε όταν έκοβε το ρεύμα στην τετραπληγική γυναίκα» (Βίντεο)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά η οποία κατέληξε, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, μια ώρα αφού η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. 

Δημοσίευση 08:07’
αρθρο-newpost

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά η οποία κατέληξε, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, μια ώρα αφού η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά η οποία κατέληξε, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, μια ώρα αφού η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. 

 
Η άτυχη γυναίκα υποστηριζόταν μηχανικά καθώς έπασχε από μια σπάνια μορφή μυοπάθειας που την είχε καθηλώσει στο κρεβάτι. Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα οι συγγενείς της γυναίκας θα προχωρήσουν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ ζήτησαν και την ιατροδικαστική εξέταση της σορού της.
 
Ο γιος της Ανδρέας Ποποδάκης,  μιλώντας στο newpost.gr και τη Ντίνα Καραμάνου δήλωσε πως η άτυχη μητέρα του « είχε νόσο κινητικού νευρώνα, το σάκχαρο είχε χτυπήσει τα νεύρα του εγκεφάλου και της είχε δημιουργήσει κινητικά προβλήματα».
 
 «Περιμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση για να κάνουμε μήνυση ενώ σκοπεύουμε να πάμε στη ΔΕΗ να ζητήσουμε εγγράφως το όνομα του υπαλλήλου που έδωσε την εντολή για διακοπή». Η αγανάκτησή του και η πίκρα του είναι έκδηλη, ξεσπά: «Από το 2004 έχουμε πάει 15 φορές και έχουμε πει το πρόβληματα», λέει. 
 
Όπως λέει η μητέρα του χωρίς τεχνική υποστήριξη είχε μια ώρα ζωής καθώς τόσο διαρκούσε η μπαταρία. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οι οφειλές για το ρεύμα είχαν πληρωθεί στο ακέραιο και μόνο ο τελευταίος μήνας δεν είχε εξοφληθεί, όπως επίσης και το «χαράτσι». Το συνολικό κόστος του τελευταίου λογαριασμού και του «χαρατσιού» δεν ξεπερνούσε τα 800 ευρώ.
 
 
Ο ίδιος ο γιος μάλιστα είπε στον ΣΚΑΙ πως η ΔΕΗ γνωριζε το πρόβλημα καθώς στις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τεχνικούς λόγους η ίδια η ΔΕΗ τους πήγαινε γεννήτρια.  
 
Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιωργου Σταθάκη ο οποίος λόγω εντοπιότητας είχε ασχοληθεί προσωπικά ο ίδιος με την υπόθεση της 56χρονης. 
 
Όπως δήλωσε στο Mega έχει παρέμβει ο ίδιος προσωπικά στη ΔΕΗ για την υπόθεση της 56χρονης για να γίνει ρύθμιση του χρέους της, αλλά και στον ΟΓΑ για τη σύνταξη της που είχε κοπεί, παράτυπα όπως λέει. 
 

Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της εταιρίας

 
Μετά από όλα αυτά η ΔΕΗ στις ανακοινώσεις με τις οποίες βομβαρδίζει τα μέσα επιμένει πως το λάθος ήταν της 56χρονης και της οικογένειάς της καθώς ουδέποτε όπως λέει η εταιρία είχε «δηλωθεί στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής».
 
Ωστόσο η εταιρία οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: 
– Γνώριζε ή όχι ότι η 56χρονη έχρηζε μηχανικής υποστήριξης
– Πήγαινε ή όχι η ίδια η ΔΕΗ γεννήτρια όταν γίνονταν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος;
– Είχε παρέμβει ο βουλευτής Σταθάκης για την υπόθεση;
– Τελικά πόσο ήταν το χρέος της 56χρονης προς τη ΔΕΗ και πόσο για το χαράτσι
– Τελικά η ΔΕΗ με ποια κριτήρια επιλέγει πότε και γιατί θα διακόψει την ηλεκτροδότηση
– Δεν είναι υποχρεωμένη η ΔΕΗ να ενημερώσει εγγράφως τρεις μέρες πριν πως θα προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα;
– Όταν το συνεργείο της ΔΕΗ πηγαίνει για να διακόψει το ρεύμα δεν ενημερώνει τους ενοίκους;
 
Οι απαντήσεις δεν θα φέρουν την 56χρονη πίσω οφείλουν όμως να δοθούν για να προληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, για να προφυλαχθούν οι πολίτες από την εταιρία που παρέχει το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος, που ζητά συνεχώς αυξήσεις και μόνο στόχος της είναι η αύξηση των κερδών της και όχι η εξυπηρέτηση των καταναλωτών της. 
 
Για όλα αυτά θα πρέπει να παρέμβει και ο Εισαγγελέας ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.
 
Πηγή φωτογραφίες:GOODnet.gr  
 

σχετικα αρθρα