current views are: 2

25 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση09:49

Με 24 παραβιάσεις η Άγκυρα ζητά τη συρρίκνωση του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας

Συνεχίζει σταθερά η Άγκυρα και μη σεβόμενη το μνημόνιο Παπούλια -Γιλμάζ τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδος.

Δημοσίευση 09:49’
αρθρο-newpost

Συνεχίζει σταθερά η Άγκυρα και μη σεβόμενη το μνημόνιο Παπούλια -Γιλμάζ τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδος.

Συνεχίζει σταθερά η Άγκυρα και μη σεβόμενη το μνημόνιο Παπούλια -Γιλμάζ τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδος. Χτες με τα στρατιωτικά της αεροσκάφη στο Αιγαίο δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα δέκα ναυτικά μίλια ως Ελληνικό Εναέριο Χώρο σε απόσταση από τις ακτές των νησιών μας. Σεβάστηκε μόνο τα έξι ναυτικά μίλια, όσο είναι και τα Εθνικά Χωρικά μας ύδατα. Βέβαια σκόπιμα αγνοεί ότι με βάση το διεθνές δίκαιο ανά πάσα στιγμή μπορούμε να θέσουμε σε ισχύ το δικαίωμα να επεκτείνουμε τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μας στα 12 ναυτικά μίλια, από τα έξι που είναι σήμερα.

Η Άγκυρα ασκώντας τη διπλωματία της ισχύς των όπλων της, έστειλε δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας -ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, που υποστηρίζονταν από τέσσερα μαχητικά, να πετάξουν πλησίον των ελληνικών νησιών από το βορά προς νότο και από νότο προς βορά και με προκλητικό τρόπο να δείξουν ότι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία των δέκα μιλίων στον αέρα.

Αμέσως διατάχθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα να σηκωθούν μαχητικά για αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών. Η διαδικασία της αναχαίτισης ,με ότι προβλέπεται, έγινε ώστε με τον τρόπο αυτό να δείξει και η ελληνική πλευρά ότι δεν επιδέχεται τις τουρκικές αμφισβητήσεις.

Ωστόσο η Άγκυρα χτες πραγματοποίησε 24 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ η Άγκυρα είχε…δεσμευτεί ,μεταξύ άλλων, να μη προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο τους θερινούς μήνες

Γ. Κοκ.

 


σχετικα αρθρα