current views are: 2

29 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση04:55

Μπριζόλες με μανιτάρια

Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τις μπριζόλες. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τις τηγανίζετε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με αλουμονόχαρτο να μείνουν ζεστές. 

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τις μπριζόλες. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τις τηγανίζετε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με αλουμονόχαρτο να μείνουν ζεστές. 

Εύκολη, πλούσια, νοστιμότατη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα μανιταριών και κρέμας γάλακτος. 

Υλικά 

  • Χοιρινές μπριζόλες: 4 μέτριες 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό 
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα 
  • Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά: 1 μεγάλη 
  • Κομμένα φέτες μανιτάρια: 500 γρ.
  • Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα 
  • Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι ή 1 κ. φρέσκο 
  • Κρέμα γάλακτος: 200 ml 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τις μπριζόλες. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τις τηγανίζετε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με αλουμονόχαρτο να μείνουν ζεστές. 

Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσατε τις μπριζόλες προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε σε μέτρια φωτιά για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τις πιπεριές και συνεχίζετε για άλλο 1 λεπτό. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε και τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύετε και όταν σχεδόν εξατμιστούν τα νερά τους, προσθέτετε το κρασί. Όταν το κρασι εξατμιστεί, προσθέτετε αλατοπίπερο, θυμάρι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να πάρει 2 – 3 βράσεις και κατεβάζετε από την φωτιά. 

Περιχύνετε τις μπριζόλες με την σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζει πολύ με βραστό ρύζι. 


σχετικα αρθρα