current views are: 5

28 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση05:10

Μους γιαουρτιού με ζελέ πορτοκάλι

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά.Αδειάζουμε την πορτοκαλάδα σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους και τη βάζουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά.Αδειάζουμε την πορτοκαλάδα σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους και τη βάζουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.

Υλικά

  • 12 παξιμάδια

Για το ζελέ πορτοκαλάδας

  • 500 ml πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό 
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για την μους γιαουρτιού

  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά) 
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
  • 12,5 γρ. φύλλα ζελατίνης 
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 45 ml ούζο (αν θες)

Εκτέλεση

Για το ζελέ πορτοκαλάδας

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά.Αδειάζουμε την πορτοκαλάδα σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους και τη βάζουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζουμε το ζελέ σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη μους γιαουρτιού.

Για τη μους γιαουρτιού

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ούζο(αν θες) σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά με τα χέρια μας, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν. Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Για το στήσιμο του γλυκού

Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο. Βάζουμε στη βάση ενός παραλληλόγραμμο πυρέξ μια στρώση από παξιμάδια. Με ένα πινέλο μουσκεύουμε ελαφρά τα παξιμάδια με το υγρό ζελέ. Αδειάζουμε επάνω τη μους γιαουρτιού και ισιώνουμε με τη σπάτουλα. Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να δέσει το γιαούρτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζελέ πορτοκάλι με μια κουτάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να δέσει.

Συμβουλή: Διακόσμησε το γλυκό με μαρασκίνο για ένα πιο εντυπωσιακό (οπτικά και γευστικά) αποτέλεσμα. Μπορείς να προσθέσεις και ξύσμα πορτοκαλιού.


σχετικα αρθρα