current views are: 1

26 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση06:22

Κυριακή Αργία: «Εξαπατήθηκε η Βουλή» λένε οι εμποροϋπάλληλοι – «Έπεσε ο τζίρος» λένε οι έμποροι

Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν ομοσπονδίες εμπόρων και υπαλλήλων, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για τα ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. 

Δημοσίευση 06:22’
αρθρο-newpost

Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν ομοσπονδίες εμπόρων και υπαλλήλων, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για τα ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. 

Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη- Ντίνα Καραμάνου 

Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν ομοσπονδίες εμπόρων και υπαλλήλων, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για τα ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους

«Προσφύγαμε προκειμένου να ακυρώσουμε την κατάπτυστη υπουργική απόφαση που επιτρέπει τη λειτουργία καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο. Εξαπατήθηκε η Βουλή, για άλλα ψήφιζαν, άλλα τους προέκυψαν», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνος Βασιλόπουλος

«Αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι πραγματικός στόχος δεν είναι οι 7 Κυριακές του χρόνο αλλά η πλήρης απελευθέρωση. Δικαιωνόμαστε και στην άποψη ότι το μέτρο ευνοεί μόνο τα πολυκαταστήματα. Λειτούργησαν μόνο τα μεγάλα εμπορικά κέντρα των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση. Την προηγούμενη Κυριακή, εν μέσω θερινών εκπτώσεων, μόνο αυτοί άνοιξαν, τα υπόλοιπα καταστήματα ήταν κλειστά», καταλήγει. 

Τα λεγόμενά του επιβεβαιώνει και η εικόνα των καταστημάτων την προηγούμενη Κυριακή, όταν άνοιξαν μόνο τα πολυκαταστήματα και όσα βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. 

Οι εικόνες του newpost από τα κλειστά καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους μιας υγιούς, κατά τα άλλα αγοράς, του Χαλανδρίου, δείχνουν ότι οι έμποροι στα προάστια δεν επωφελούνται από τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή. 

Την προσφυγή στο ΣτΕ συνυπογράφει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, η κίνηση την Κυριακή 20 Ιουλίου ήταν «απαγοητευτική».  

Και διευκρινίζει πως: 

«Το 57% των εμπορικών καταστημάτων δεν άνοιξαν την Κυριακή 20 Ιουλίου… Το 94%των επιχειρήσεων οι οποίες άνοιξαν την Κυριακή 20 Ιουλίου, απάντησαν ότι ο τζίρος ήταν μικρότερος σε σύγκριση με τις τρεις Κυριακές των προηγούμενων εκπτωτικών περιόδων… Το 75% επί του συνόλου των ερωτηθέντων βαθμολόγησε ως καθόλου αποτελεσματικό το μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αναφορικά με την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων και μόνον το 3% κρίνει το μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές ως πολύ αποτελεσματικό. Επίσης, το 63% επί του συνόλου των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το «άνοιγμα των Κυριακών έχει επιβαρύνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος του καταστήματος».


σχετικα αρθρα