current views are: 3

26 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση08:39

Ανοικτό το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους που έπεσε στην Σπάρτη (Βίντεο και φωτό)

Αεροπορικό δυστύχημα συνέβη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης όταν ένα ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωση του έχασε ύψος και επέσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί, Λακωνίας. 

Δημοσίευση 08:39’
αρθρο-newpost

Αεροπορικό δυστύχημα συνέβη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης όταν ένα ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωση του έχασε ύψος και επέσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί, Λακωνίας. 

Αεροπορικό δυστύχημα συνέβη στο κλειστό αεροδρόμιο της Σπάρτης με ένα ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651, πιθανόν από ανθρώπινο λάθος. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, -άγνωστο από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους- το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης.

Στη συνέχεια, κατά τη διαδικασία απογείωσης και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πύρι Λακωνίας.

Από την πρόσκρουση στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους και τα δύο άτομα, τα οποία απεγκλώβισε η ΠυροσβεστικήΠρόκειται για έναν 52χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτιμάται από 30 έως 35 ετών.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν την απογείωση «πάγωσαν» όταν είδαν το αεροπλάνο να χάνει ύψος και να πέφτει λίγο έξω από την πίστα αεροδρομίου. Αμέσως κλήθηκαν πυροσβέστες και αστυνομικοί, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα οι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης και διενεργούνται έρευνες

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τις συνθήκες συντριβής του αεροσκάφους αναφέρει:

• Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

• Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.

• Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

• Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.

• Η Διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων.


σχετικα αρθρα