current views are: 4

30 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση05:00

Ψαροκόκκαλο

Η θέση Χωμένη ανάμεσα σε χαμηλές μονοκατοικίες και διπλοκατοικίες, Βίκτωρος Ουγκό 10, Κερατσίνι, απέναντι από ένα περιβολάκι. Ήσυχη περιοχή, residential που λεν και οι Εγγλέζοι.

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Η θέση Χωμένη ανάμεσα σε χαμηλές μονοκατοικίες και διπλοκατοικίες, Βίκτωρος Ουγκό 10, Κερατσίνι, απέναντι από ένα περιβολάκι. Ήσυχη περιοχή, residential που λεν και οι Εγγλέζοι.

Μια ταπεινή αλλά… θαυματουργή ψαροταβέρνα κρυμμένη σε μια γειτονιά του Κερατσινίου.

Η θέση Χωμένη ανάμεσα σε χαμηλές μονοκατοικίες και διπλοκατοικίες, Βίκτωρος Ουγκό 10, Κερατσίνι, απέναντι από ένα περιβολάκι. Ήσυχη περιοχή, residential που λεν και οι Εγγλέζοι. Που και που ένας καβαλάρης μηχανόβιος «σπάει» την ηρεμία, μια τηλεόραση κάπου κοντά «παίζει» ποδόσφαιρο, μια γειτόνισσα βγάζει το σκύλο της βόλτα. Το soundtrack που θα επέλεγα για το σκηνικό θα περιελάμβανε σίγουρα τα χαμηλόφωνα τραγούδια της Μοσχολιού. Εναλλακτικά, οτιδήποτε από το Unknown Pleasures των Joy Division.

Η ατμόσφαιρα Απλό, ταπεινό ταβερνάκι, χωρίς ντιζαϊνιές, από αυτά που κάθε γειτονιά κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό στον κόρφο της. Ταβερνάκι με ψυχή. Το «από στόμα σε στόμα» εδώ φαίνεται πως λειτούργησε θαυμάσια και έτσι ανάμεσα στους θαμώνες θα βρεις ψαροφάγους από όλη την Αθήνα. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται έξω, στο πεζοδρόμιο – είναι γλυκές οι νύχτες σε αυτή τη συνοικία του Κερατσινίου.

Το φαγητό Φρεσκότατα ψάρια πρώτης ποιότητας, μαστόρικο τηγάνι, προσεχτικό ψήσιμο στη σχάρα. Η Άννα, η γλυκύτατη ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα του μαγαζιού με το πανκ κόκκινο μαλλί, έχει κληρονομικό από τον πατέρα της ένα μαγαζί με είδη αλιείας. Όπως καταλαβαίνετε, οι ψαράδες την προσέχουν ιδιαίτερα. Ό,τι πήραμε το ευχαριστηθήκαμε. Πέρα από τα ψάρια, τρία ακόμα «φαγητικά» στοιχεία μας οδήγησαν στην απόφαση να κάνουμε το μαγαζί στέκι. Το μαστιχωτό χταπόδι σχάρας (από τα Κουφονήσια, μας είπε η Άννα, είναι ο χταποδάς της), η πιατέλα με τα αχνιστά, ολόγλυκα όστρακα (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια) που αρταίνει με ένα απλό λαδολέμονο (κι ένα μπολάκι αχινοσαλάτα στο κέντρο μπόνους) και η μακαρονάδα με την κοκκινιστή πεσκανδρίτσα ή ό,τι άλλο μαγειρευτό βάλει στο νου και στην κατσαρόλα της η ιδιοκτήτρια

Ο λογαριασμός Φιλικές οι τιμές, θα πληρώσετε περί τα 15 – 20 ευρώ το άτομο, εκτός και αν πάρετε ψαρούκλες.

Η κάβα Ουζάκι (εμείς πήραμε το εκλεκτό μυτιληνιό του Πιτσιλαδή), μπίρες, χύμα κρασί. Απλά πράγματα.

Επιπλέον πληροφορίες Το μαγαζί είναι σούπερ καθαρό, από το πεζοδρόμιο ώς τις τουαλέτες. Στον περίβολο της απέναντι μονοκατοικίας, έχουν ζωγραφίσει μια ψαρόβαρκα, έτσι, για αγνάντεμα. Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι σχετικώς εύκολο.

Κείμενο ΆΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

Ψαροκόκκαλο, Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι, τηλ.: 210 43 23 010


σχετικα αρθρα