current views are: 2

30 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση11:37

Η «χρυσή» υπογραφή αξίας 150 εκατ. ευρώ που θα μπει σήμερα στο Πεντάγωνο

Μια υπογραφή αξίας 150 εκ. ευρώ θα μπει σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία θα επισφραγίζεται η συνεργασία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της αμερικάνικης εταιρίας ΑΤΚ.

Δημοσίευση 11:37’
αρθρο-newpost

Μια υπογραφή αξίας 150 εκ. ευρώ θα μπει σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία θα επισφραγίζεται η συνεργασία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της αμερικάνικης εταιρίας ΑΤΚ.

Μια υπογραφή αξίας 150 εκατ. ευρώ θα μπει σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία θα επισφραγίζεται η συνεργασία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της αμερικάνικης εταιρίας ΑΤΚ.

H συγκεκριμένη εταιρία ήδη έχει αναθέσει στα ΕΑΣ παραγγελίες πυρομαχικών για το Στρατό των ΗΠΑ αξίας 200 εκατ. δολ . Βέβαια οι παραγγελίες αυτές θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου. Τώρα που πάρθηκε η απόφαση από το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εξοπλιστούν τα άρματα μάχης Λέοπαρντ με 30.000 βλήματα των 120 χλς αξίας 150 εκατ. ευρώ, η ΑΤΚ θα επιχειρήσει να εμπλακεί από ότι φαίνεται στη συγκεκριμένη προμήθεια.

Ίσως στη λογική αυτή θα υπογραφεί και το «σύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας» της αμερικάνικης εταιρίας με τα ΕΑΣ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες παρόμοιο σύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας έχει ζητήσει επιτακτικά να υπογράψει με τα ΕΑΣ και η γερμανική εταιρία Raimental καθώς επίσης και η Ισραηλινή εταιρία ΑΙΜΙ.

Ξαφνικά δηλαδή προέκυψαν τρεις ένθερμοι «μνηστήρες» για τα ΕΑΣ που «σφάζονται» μεταξύ τους για το ποιος θα συνεργαστεί στενότερα με αυτά. Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ακριβώς ένα χρόνο μετά από την επίσημα διατυπωμένη απαίτηση της τρόικας να μπει «λουκέτο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, εδώ και τώρα.

Μάλιστα χτες, όπως πληροφορούμαστε , υπήρξε ειδική εκδήλωση της ΑΤΚ στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό, στην οποία παραβρέθηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα. Η ηγεσία της εταιρίας ΑΤΚ έμπλεξε το εγκώμιο χτες των ΕΑΣ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποδείχτηκαν ένας κρυμμένος θησαυρός (!) και κανείς δεν περίμενε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν».

Γ.Κοκ.

 


σχετικα αρθρα