Τυρόπιτα με ζαμπόν… στα γρήγορα
Αλείφουμε το πυρέξ ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά.
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε τη φέτα και αφού την τρίψουμε με τα δάχτυλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Αλείφουμε το πυρέξ ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά.
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε τη φέτα και αφού την τρίψουμε με τα δάχτυλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Υλικά
- 1 1/4 φλυτζανιού φαρινάπ
- 600 γραμ. φέτα χοντροτριμμένη (με τα χέρια)
- 2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
- 3-4 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο (ή και λιγότερο)
- ζαμπόν ψιλοκομμένο
- φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο για το πυρέξ
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αλείφουμε το πυρέξ ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά.
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε τη φέτα και αφού την τρίψουμε με τα δάχτυλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ, το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει και…
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr