current views are: 1

30 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση16:21

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ – «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δημοσίευση 16:21’
αρθρο-newpost

Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, ενώ κατά της τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Η ρύθμιση αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στο Φύλλο της Κυβερνήσεως αποκτώντας ισχύ νόμου, αφού το νομοσχέδιο για το Νέο Χωροταξικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής στο οποίο περιείχετο ψηφίστηκε και στο σύνολό του.

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση κατά τη συζήτησή της στο Τμήμα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, έκανε λόγο για «ακατανόητο μπρος- πίσω» του ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως ενώ είχε δώσει εντολή στις υπηρεσίες να αναμένουν τροπολογίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ουδέποτε κατατέθηκε κάποια.

«Ελάτε να νομοθετήσουμε από κοινού ομόφωνα για να φτιαχτεί το γήπεδο στο έδαφος που παραχωρήθηκε κι εδώ και δεκαετίες ήταν το γήπεδο της ΑΕΚ και δεν έσταξε η ουρά αν έχει δύο- τρεις χιλιάδες λιγότερους καθήμενους», κάλεσε ο Νίκος Βούτσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας το ότι πολιτεύεται με το δόγμα «να τα έχουμε καλά με όλους».

«Άλλα έλεγε η κυρία Δούρου προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Άλλα έλεγε ο κ. Στρατούλης, άλλα το κόμμα. Άλλα ψήφιζαν στην έναρξη της Επιτροπής άλλα στη λήξη της. Άλλα υποσχόταν ο κ. Τσίπρας τη Δευτέρα κι άλλα έλεγε την Τρίτη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στο ίδιο μήκος κύματος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, εκ μερους του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην πραγματικότητα δεν αποδίδει παρά μόνο μικροπολιτικά, μικροκομματικά και βραχυπρόθεσμα οφέλη.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι στηρίζει τη ρύθμιση λέγοντας: «θα την στηρίξουμε γιατί το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης και η εισηγήτρια Νίκη Φούντα επίσης στήριξαν τη διάταξη, έπειτα από την υιοθέτηση από τον υπουργό των βελτιωτικών αλλαγών που πρότειναν, όπως, άλλωστε, θετική ψήφο έδωσαν και στο Ρυθμιστικό της Αθήνας- Αττικής.


σχετικα αρθρα