current views are: 1

30 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση17:23

Το θρίλερ με την «ειδική ρήτρα» του Βρούτση για τα εφάπαξ των ενστόλων

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις και εντάσεις υπήρξαν για το «καυτό» θέμα των εφάπαξ των ενστόλων, που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις τάξεις των Ένόπλων Δυνάμεων και στα Σώματα Ασφαλείας.

Δημοσίευση 17:23’
αρθρο-newpost

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις και εντάσεις υπήρξαν για το «καυτό» θέμα των εφάπαξ των ενστόλων, που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις τάξεις των Ένόπλων Δυνάμεων και στα Σώματα Ασφαλείας.

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις και εντάσεις υπήρξαν για το «καυτό» θέμα των εφάπαξ των ενστόλων, που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και στα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πληροφορήθηκε, χθες το βράδυ, ότι δεν υπήρξε καμία αναδίπλωση στο θέμα της μείωσης του εφάπαξ, για όσους αξιωματικούς θα αποστρατεύονται στο μέλλον, υπήρξε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου.

Το υπουργείο Άμυνας, με υπευθυνότητα, ανέφερε την τεράστια αναστάτωση που ήδη έχει προκληθεί και τις συνέπειες που θα υπάρξουν τόσο στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στην εύρρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη λήψη των αποφάσεων κατανοούσαν ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με κοινή πολιτική όλα τα ζητήματα των αξιωματικών, είτε ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις είτε στα  Σώματα Ασφαλείας.

Και τα τέσσερα Γενικά Επιτελεία του Πενταγώνου είχαν αναφέρει στους πολιτικούς προϊσταμένους τους ότι οι αξιωματικοί είναι απογοητευμένοι και έχει πληγεί το ηθικό.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι κυριαρχεί η εκτίμηση ότι θα υπάρξει μεγάλο «κύμα παραιτήσεων» ανωτέρων αξιωματικών και ανωτάτων.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έπειτα από πολλή ώρα έλαβε τη διαβεβαίωση ότι «όσοι αξιωματικοί είναι να φύγουν δεν έχουν να φοβούνται για το εφάπαξ τους. Οι νέοι όμως θα είναι με τους ίδιους όρους που θα είναι και οι υπόλοιποι στο Δημόσιο».

Υπάρχει η εκτίμηση ότι η εξέλιξη αυτή θα αναχαιτήσει τη γενικευμένη πρόθεση αξιωματικών να υποβάλλουν παραίτηση, μήπως και προλάβουν και πάρουν το εφάπαξ τους  πριν αυτό υποστεί μεγάλη περικοπή.

Γ.Κοκ.


σχετικα αρθρα