current views are: 5

2 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση06:05

Πατάτες διπλοτηγανισμένες

Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τις αποφλοιώνουμε. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες για 6 λεπτά.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τις αποφλοιώνουμε. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες για 6 λεπτά.

Υλικά

  • -12 πατάτες μικρές (όχι κόκκινες)
  • -1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • -1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • -1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • -1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • -1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
  • -1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • -1 κουταλάκι μπούκοβο
  • -αλάτι, πιπέρι
  • -λάδι για τηγάνισμα

Eκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τις αποφλοιώνουμε. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες για 6 λεπτά. Την ώρα που τηγανίζουμε τις πατάτες, αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βγάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μόλις στραγγίξουν τα λάδια τις βάζουμε σε ένα πιάτο και με το χέρι πιέζουμε την καθεμία να «σπάσει», αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσει το σχήμα της. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών-μπαχαρικών και τις ξανατηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.


σχετικα αρθρα