current views are: 1

2 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:41

Βρούτσης για ένστολους: «Καμία μείωση στα μη ελλειμματικά ταμεία»

Τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό των ενστόλων «αποκάλυψε» ο Γιάννης Βρούτσης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Δημοσίευση 14:41’
αρθρο-newpost

Τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό των ενστόλων «αποκάλυψε» ο Γιάννης Βρούτσης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό των ενστόλων «αποκάλυψε» ο Γιάννης Βρούτσης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Μετά το τέλος της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Εργασίας  έγινε πιο επεξηγηματικός προς τους εκπροσώπους του τύπου λέγοντας πως η τυχόν μείωση των εφάπαξ των ενστόλων θα γίνει με ήπιο τρόπο, σε βάθος χρόνου, ενώ δεν θα υπάρξει καμία μείωση -«ούτε σεντς», ανέφερε χαρακτηριστικά – για τα μη ελλειμματικά ταμεία.

Τέλος ο κ. Βρούτσης καταφέρθηκε εναντίον της Αριστεράς-και της «δημιουργικής Αριστεράς», όπως είπε, μιλώντας για την ΔΗΜΑΡ- λέγοντας πως δεν κατανοεί το όψιμο αυτό ενδιαφέρον για τους ένστολους.

«Θα έπρεπε να τα βλέπει αυτά με πολύ θετικό τρόπο και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν τα έκανε εδώ και καιρό. Αυτή θα έπρεπε να είναι η αντίληψη μιας σύγχρονης Αριστεράς κι όχι η παλιά αντίληψη που κλείνει το μάτι για πελατειακούς λόγους λέγοντας «αποσύρετε το άρθρο του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης», σημείωσε και απηύθυνε το ερώτημα:  «Εγγυάστε ότι θα δώσετε σύνταξη στο νέο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και στον νέο αστυνομικό»;

Αφού καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετη παροχολογία και κινδυνολογία και τον κάλεσε να σταματήσει να πετάει λευκή πετσέτα, διαβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, ότι οι συντάξεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες και δεν θα υπάρξει αλλαγή στα όρια ηλικίας.

Νωρίτερα το newpost έγραφε ότι για τα εφάπαξ των στρατιωτικών πως οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το ταμείο τους δεν είναι ελλειμματικό συνεπώς δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος μείωσης του εφάπαξ.

Στην αίθουσα της Βουλής και κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως «μετά την ψήφιση αυτού του νόμου δεν θα υπάρχει πια ασφαλιστικό και επικουρικό ταμείο το οποίο να μην διαπερνά η βασική αρχή του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης» 

Απευθύνοντας το ερώτημα,«αν υπάρχει κάποιος στη Βουλή που να λέει ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και σωστό», σημείωσε πως δεν μπορεί κανείς να συγκρουστεί με την πραγματικότητα και την αλήθεια. «Αυτό έχει πλέον εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό που κάνουμε τώρα προς το συμφέρον των ένστολων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος» είπε.

Αναφορικά με την «ρήτρα αξιόμαχου», ο κ. Βρούτσης είπε ότι συμβολίζει και εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς στην πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στην υπουργική απόφαση μέσα από μια διαδικασία η οποία σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή». Εξήγησε δε ότι αυτό ισχύει για όσους από δω και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση κι όχι γι αυτούς που έχουν υποβάλλει ήδη.
 


σχετικα αρθρα