current views are: 4

4 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση07:40

Πού επέλεξαν να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο οι Έλληνες

Ο Αύγουστος έχει μπει δυναμικά και οι αδειούχοι έχουν αρχίσει ήδη να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις.

Δημοσίευση 07:40’
αρθρο-newpost

Ο Αύγουστος έχει μπει δυναμικά και οι αδειούχοι έχουν αρχίσει ήδη να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις.

Ο Αύγουστος έχει μπει δυναμικά και οι αδειούχοι έχουν αρχίσει ήδη να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα νησιά ελέω καλοκαιριού έχουν την τιμητική τους. Ποίοί είναι όμως οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τον φετινό Αύγουστο, όσον αφορά στις κρατήσεις των Ελλήνων;

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της trivago, στην κορυφή βρίσκονται τα Χανιά και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σκόπελος, αφήνοντας πίσω την κοσμοπολίτικη Σκιάθο.

Έπεται η Νάξος, η οποία έρχεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων καθώς  η περιοχή του Αγίου Γεωργίου κατακτά την τέταρτη θέση και η Χώρα της Νάξου την έβδομη θέση. 

Πολλοί Έλληνες επέλεξαν για τις διακοπές τους τη γραφική Πάργα, την οποία συναντάμε στην πέμπτη θέση της λίστας.

Το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο της Μήλου, ο  Αδάμας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Ελλήνων τουριστών, καθώς τον επέλεξαν για τη διαμονή τους. Ακολουθεί  ο οικισμός Νικιάνα της Λευκάδας, με την Βασιλική να βρίσκεται κι αυτή στη λίστα (19η θέση). 

Η Παροικία της Πάρου κατακτά την 9η θέση, αφήνοντας σαν δεύτερη προτίμηση στο νησί τον οικισμό της Νάουσας (18η θέση). Τη δεκάδα συμπληρώνει η όμορφη πόλη της Ρόδου

Το παραθαλάσσιο χωριό Σύβοτα Θεσπρωτίας κατακτά την 11η θέση στην επιλογή των Ελλήνων, αφήνοντας πίσω την Περίσσα της Σαντορίνης. Το διάσημο άσπρο-μπλε νησί της χώρας μας το συναντάμε επίσης στη 14η θέση, με τους επισκέπτες του να επιλέγουν για διαμονή τα Φηρά.

Κοντά σε μια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Ζακύνθου, τον Λαγανά, επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους αρκετοί Έλληνες καθώς κατέχει την 13 θέση.

Η 15η θέση ανήκει στην Χώρα της Ίου με την πόλη του Ρεθύμνου να ακολουθεί.

Στην 17η θέση βρίσκεται η ξακουστή για την έντονη νυχτερινή ζωή, η πόλη της Μυκόνου.

Τέλος, στην 20η θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, ένας προορισμός που είναι κάθε εποχή στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Να σημειωθεί πως τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται στη βάση δεδομένων της trivago και αφορούν τις αναζητήσεις των Ελλήνων το διάστημα 01.01.2014 έως 31.07.2014 για το μήνα Αύγουστο, με διάρκεια διαμονής περισσότερες από 5 ημέρες.