current views are: 1

6 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:20

Τσίπρας: Πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για την κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου.

Δημοσίευση 14:20’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «φόρο – αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» και διαμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο.

«Ο ΕΝΦΙΑ βάζει στον ίδιο κοινό παρονομαστή πλούσιους και φτωχούς, άνεργους και μη έχοντες. Ο Φόρος θα σημάνει διάλυση οικονομίας και κλείσιμο επιχειρήσεων. Θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη ακόμη περισσότερο, ενώ αυξάνονται ήδη 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα» υποστήριξε.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις για τα επικουρικά ταμεία των ένστολων λέγοντας ότι «από την πολλή αγάπη για τους ενστόλους, ο κ. Σαμαράς «θα τους πνίξει τους ανθρώπους».

Χαρακτήρισε εξάλλου «θράσος» την ένταξη της τροπολογίας για τα ΜΜΕ σε νομοσχέδιο που αφορά σε δωρεά σε νοσοκομείο:

«Αντί για δωρεά σε νοσοκομείο, μας αποκαλύψατε τη δωρεά στη διαπλοκή. Οι μάγκες της διαπλοκής και χρωστάνε και δάνεια παίρνουν…. Πώς γίνονται αυτά τα πράγματα σε αυτή τη χώρα; Στην υγεία των κορόιδων».

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ τόνισε ότι «προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, να μετατρέψουν την κόλαση του λαού σε success story» και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή τη στήριξη ο κ. Σαμαράς την ανταποδίδει, με το αζημίωτο, γιατί έρχονται και πάλι εκλογές».

Εκτίμησε εξάλλου ότι «ο βίος της κυβέρνησης τελειώνει και έρχεται η κυβέρνηση της Αριστεράς με μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία με τη στήριξη των δημοκρατικών πολιτών και των κινημάτων, με τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς» και «όσο και αν η σημερινή κυβέρνηση ξηλώνει το πουλόβερ της δημοκρατίας και των μεταπολιτευτικών κατακτήσεων δεν θα συνεχίσει για πολύ. Το πλήρωμα του χρόνου για την κυβέρνηση πλησιάζει».


σχετικα αρθρα