current views are: 1

6 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση15:20

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση 15:20’
αρθρο-newpost

Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Ψηφίστηκε από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και του συνόλου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησε αντικατάσταση πριν από την ψηφοφορία.

Νωρίτερα ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν σφοδρά «πυρά» για την οικονομία, τον ΕΝΦΙΑ, τους ενστόλους και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο βίος της κυβέρνησης τελειώνει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ, τα ταμεία των ενστόλων και την τροπολογία για τα ΜΜΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «φόρο – αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» και διαμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που της δίνει το Σύνταγμα για να προχωρήσει σε εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει έως και την προβλεπόμενη τρίτη ψηφοφορία», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης απαντώντας σε εξισου υψηλούς τόνους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης απηύθηνε πρόσκληση για συναίνεση προς την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το παράδειγμα χωρών, οι οποίες κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια, λόγω της σύμπνοιας της πλειοψηφίας των κομμάτων και επεσήμανε ότι «αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας».

Σε άλλη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ζήτημα του φόρου ακινήτων σημειώνοντας ότι «θα θεραπευτούν τα προβλήματα που ανέκυψαν» προσθέτοντας ότι «θα δουλέψουμε πολύ για να βοηθήσουμε τους πολίτες».

«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις λόγω δυσμενούς βαθμολογίας στην αξιολόγηση» επανέλαβε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του.

Ο πρόεδρος των  Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στην κυβέρνηση τόσο για τον ΕΝΦΙΑ, όσο και για τα επικουρικά Ταμεία των ένστολων. «Είναι ώρα να συνειδητοποιήσει ο καθένας τον ρόλο του και την ευθύνη του, ώστε να σταματήσουμε τον κατήφορο και να προχωρήσουμε σε ένα εθνικό σχέδιο, ενωμένοι απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας» είπε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση «έχει οδηγήσει όλους τους Έλληνες πολίτες -έχοντας πάρει τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια- στην απόγνωση και στο να περιμένουν την κατάσχεση του σπιτιού τους».

«Οι διατάξεις που φέρνουμε συνολικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους ένστολους, τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς είναι προς το συμφέρον τους. Δεν θίγεται ούτε ένα ευρώ εφόσον τα ταμεία είναι υγιή» ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε για το ζήτημα στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


σχετικα αρθρα