current views are: 5

15 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:39

Σεργιάνι στις παραλίες της Ζακύνθου!

Η Ζάκυνθος μπορεί να υπερηφανεύεται και για τις πανέμορφες παραλίες της!

Δημοσίευση 14:39’
αρθρο-newpost

Η Ζάκυνθος μπορεί να υπερηφανεύεται και για τις πανέμορφες παραλίες της!

Η Ζάκυνθος μπορεί να υπερηφανεύεται και για τις πανέμορφες παραλίες της! Καταγράψαμε τις καλύτερες παραλίες του νησιού, για να διαλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει.

Αλυκές
Οργανωμένη, αμμώδης ακτή στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Τα ρηχά νερά και η ψιλή άμμος αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Αλυκανάς
Φτάνετε εδώ περπατώντας από τη διπλανή παραλία των Αλυκών. Θαλάσσια σπορ και εστιατόρια βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Άγιος Σώστης
Μικρή και σχετικά ήσυχη ακρογιαλιά στον κόλπο του Λαγανά. Μια ξύλινη γέφυρα την ενώνει με το απέναντι νησάκι του Αγ. Σώστη. Μπορείτε, αν θέλετε, να ενοικιάσετε και σκάφος.

Άγιος Νικόλαος
Τη συναντάτε όπως διαβάζουμε στο travelstyle.gr, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, στο Βασιλικό. Χαρακτηριστικά της το πολύ πράσινο και η ευχάριστη διάθεση, την οποία ανεβάζει στα ύψη η μουσική από το bar.

Αργάσι
Πολύ κοντά στη Χώρα, κερδίζει την προτίμηση των οικογενειών αλλά και των φαν των θαλάσσιων σπορ.

Μπανάνα
Απλά η δημοφιλέστερη παραλία στη Ζάκυνθο, 15 χλμ. νότια της Χώρας. Η άμμος λάμπει στον ήλιο, τα κρυστάλλινα νερά «μαγνητίζουν» τους λουόμενους και τα δεκάδες bars προσφέρουν απλόχερα κέφι.

Δάφνη
Αμμώδης ακτή στην ανατολική πλευρά του κόλπου Λαγανά. Κάποια τμήματά της προστατεύονται από το Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, μιας και εδώ βρίσκει καταφύγιο η καρέτα-καρέτα.

Γέρακας
Όμορφη, αμμώδης και με πολύ εύκολη πρόσβαση. Εδώ τα θαλάσσια σπορ απαγορεύονται, καθώς ο Γέρακας αποτελεί άλλο ένα αγαπημένο σημείο της θαλάσσιας χελώνας.

Καλαμάκι
Προέκταση της αμμώδους παραλίας του Λαγανά, η ακτή στο Καλαμάκι διαθέτει ίσως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στη Ζάκυνθο. Διαθέτει εστιατόρια, άνετη πρόσβαση και πάρκιγκ.

Λίμνη Κεριού
Μικρή, αμμουδερή ακρογιαλιά στη δυτική πλευρά του Λαγανά. Λειτουργεί σχολή καταδύσεων, ενώ από εδώ ξεκινούν και σκάφη για τις Μπλε Σπηλιές και το Μαραθονήσι.

Λαγανάς
Από τις πιο αγαπητές ζακυνθινές παραλίες, στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Εννιά χιλιόμετρα λευκής άμμου, πολλά bars και μικρές εξορμήσεις με σκάφη.

Μαραθονήσι
Ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι στον κόλπο του Λαγανά, με μια μικρή αλλά μαγευτική αμμουδιά. Θα φτάσετε εδώ με σκάφος από τον Λαγανά ή το Κερί.

Ναυάγιο
Δεν νοείται επίσκεψη στη Ζάκυνθο χωρίς μια βόλτα από την πλέον πολυφωτογραφημένη ακτή του νησιού, στο βορειοδυτικό τμήμα του. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με σκάφος.

Πόρτο κούκλα
Μια παραλία «κούκλα», με χρυσή άμμο και πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, μόλις λίγα λεπτά από την πόλη της Ζακύνθου.

Πόρτο Ρώμα
Ήσυχο ακρογιάλι, όπου μπορείτε να φθάσετε ακόμα και με σκάφος και να δέσετε στο μικρό λιμανάκι που υπάρχει εδώ. Ταβέρνες προσφέρουν τοπικά πιάτα με θαλασσινά.

Πόρτο Ζόρο
Παρθένα αμμώδης ακροθαλασσιά, περίπου 10 λεπτά από τη Ζάκυνθο, με ξαπλώστρες και ειδικό χώρο στάθμευσης. Οι επιβλητικοί βράχοι στη θάλασσα «κλέβουν» την παράσταση.

Πόρτο Ρόξα
Ένας κολπίσκος στο Λιμιόνα με πεντακάθαρα νερά και σκαλοπατάκια, τα οποία σας οδηγούν μέχρι το σημείο όπου συχνά δένουν μικρά σκάφη.

Σεκάνια
Είναι η ακτή στο Λαγανά που προτιμά η καρέτα-καρέτα για να γεννά τα περισσότερα από τα αβγά της. Για την προστασία της συχνά κλείνει για αρκετές ώρες.

Τσιλιβί
Περίπου 10 λεπτά από τη Ζάκυνθο, η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία ξεχωρίζει όχι μόνο για τα καθαρά νερά της αλλά και τη διασκέδαση στα πολλά bars και εστιατόρια που λειτουργούν στην περιοχή.


σχετικα αρθρα