current views are: 2

21 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση10:22

Η μάχη Παπανδρέου – Βενιζέλου αρχίζει στο Ζάππειο

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου και στα στελέχη που τον στηρίζουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δημοσίευση 10:22’
αρθρο-newpost

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου και στα στελέχη που τον στηρίζουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου και στα στελέχη που τον στηρίζουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η μάχη δεν δόθηκε ποτέ . Οι Παπανδρεϊκοί δεν έκαναν την κίνηση τους και απλώς συνέχισαν την μουρμούρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως δεν σταμάτησε να οργανώνεται. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνάντησε αρκετό κόσμο. Στελέχη από όλη την Ελλάδα που του έλεγαν ,πως κάτι πρέπει να γίνει και πως η κατάσταση με το ΠΑΣΟΚ όπως είναι δεν πάει άλλο. 

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του κατά καιρούς έχει αναφερθεί στην ανάγκη για περισσότερη Δημοκρατία, για τερματισμό των πελατειακών σχέσεων και για την έναρξη ενός διαλόγου για τη Δημοκρατία και την «Αλλαγή». Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο θεωρείται κομβική. Παπανδρεϊκό στελέχη από όλη την Ελλάδα οργανώνονται και θέλουν να δώσουν δυναμικό παρών στην εκδήλωση του Παπανδρέου.  

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος, οι συμβολισμοί άλλωστε βοηθούν. Ο Σεπτέμβρης είναι επετειακός για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ . Όμως επίσης πολλοί πιστεύουν πως ο κ. Παπανδρέου δε θα αποτολμήσει κάτι τέτοιοι γιατί αυτομάτως θα σήμαινε πως εκείνος διαλύει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. 

Η πλευρά Βενιζέλου παρακολουθεί, χωρίς επιθέσεις και πολλά σχόλια ” ο πρώην πρωθυπουργός είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θέλει” λένε. Το βέβαιο είναι πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε θα αφήσει να ξεφύγει η κατάσταση , άλλωστε εκείνος είναι τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δε θα αφήσει το Γιώργο Παπανδρέου να υπονομεύσει την πορεία προς το συνέδριο για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό, φαίνεται πως θα παραστεί στην ομιλία Βενιζέλου για την 3η Σεπτέμβρη επίσης στο Ζάππειο. 

Το ΄χουμε ξαναγράψει αλλά η μάχη στον Πράσινο Ήλιο θα είναι σκληρή και ο νικητής θα είναι μόνο ένας ,όπως ακριβώς στην Άγρια Δύση.


σχετικα αρθρα