current views are: 2

23 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση06:05

Kαγιανάς με χωριάτικο λουκάνικο

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο. Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο. Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.

Νοστιμότατος μεζές με τσίπουρο ή ουζάκι, απλός κι όμως τόσο χορταστικός…

Υλικά

  • 1 λουκάνικo χωριάτικο, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 3 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ.σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πάπρικα ή πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

 

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.

Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.

Ρίχνετε τα αβγά που έχετε ανακατέψει ελαφρά σε μπολ, όχι καλά όπως την ομελέτα. Τα ψήνετε ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχετε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις πήξει το ασπράδι, γιατί αν παραψηθούν στεγνώνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους.

Σερβίρετε τον καγιανά ζεστό ζεστό πασπαλίζοντας με μαϊντανό, πάπρικα, μπούκοβο ή πιπέρι. Συνοδεύετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι.


σχετικα αρθρα